Légy kiberhős! Kampányol a Telenor az internetes zaklatás megfékezéséért

Az internetes zaklatás megfékezésének világnapja alkalmából a Telenor Csoport globális digitális és közösségimédia-kampányt indít “Légy kiberhős!” címmel.

A kezdeményezés célja, hogy 2020-ra a 13 országban, ahol a Telenor működik, legalább 4 millió gyermek megfelelő minőségű és mélységű biztonságos internetezési ismereteket szerezzen. Az idei kezdeményezés a Telenor tavaly indított “Be Smart, Use Heart” programja keretében zajlik, és a különféle helyi programok – például Magyarországon a Hipersuli biztonságos net oktatási anyagának, vagy a Telenor által is terjesztett UNICEF Help App alkalmazására épít. A program információval és eszközökkel látja el a gyermekeket és a szülőket a digitális megfélemlítés elleni fellépéshez, a biztonságos internethasználathoz és a mobileszközök biztonságának fenntartásához.

Az internetes zaklatásra azért is érdemes nagyobb figyelmet fordítani, mert a legújabb vizsgálatok szerint egyre jelentősebb a probléma, és akiket személyesen is zaklatnak, azokat az interneten is kipécézik a támadók. A Cyberbullying Research Center 2016-os felmérésében az internetes zaklatásról beszámoló diákok 64 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a probléma rontotta tanulási képességét és biztonságérzetét az iskolában. A kutatást megelőző harminc napban internetes megfélemlítést elszenvedő diákok 83 százalékát pedig az iskolában is zaklatták a közelmúltban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.