Légy észnél, ha Díjnetes vagy!

DíjnetAz elmúlt napokban a Díjnet Zrt. nevével és korábban használt logójával visszaélve, adathalász e-maileket küldtek ismeretlenek, jellemzően – de nem csak – a „[email protected]” e-mail címről – közölte a vállalat. Azt írták, hogy a csalók az e-mailben Díjnettől érkező visszatérítésre („refund”) hivatkoznak, és arra kérik az érintetteket, hogy egy „Jelentkezzen be az Online számlázásomba” elnevezésű linkre kattintsanak.

A linkre kattintva a Díjnet weboldalának bejelentkezési felületéhez hasonló oldal jelenik meg. Azt kérték, hogy senki ne nyissa meg a linket, ne adja meg a bejelentkezési, illetve bakkártyaadatait. Felhívták a figyelmet arra, hogy mindig ellenőrizni kell az e-mail feladóját, mert az adathalász e-maileket általában ismeretlen, esetleg idegen nyelvű e-mail címről küldik. Ezzel szemben a Díjnet levelei mindig „@dijnet.hu” végződésű e-mail címről érkeznek – áll a közleményben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kémiai eredetvédelmet fejleszt a Luminochem és az Optimal-Optik

vas jan 29 , 2023
Új típusú, műszeres úton detektálható, egyedi optikai-spektrális jelek alkalmazásán alapuló termékbiztonsági rendszer kifejlesztésére alakult konzorcium két gazdasági társaság részvételével. A termékbiztonság kérdése világszerte egyre növekvő jelentőséggel bír. Napjainkig a kémiai jelölőanyagok fejlesztése önállóan, a hozzá kapcsolódó detektálási technológia fejlesztése nélkül valósult meg. Így a fluoreszcens anyagokat jellemzően vizuálisan ellenőrizték.. A […]
Forint UV fényben

És még ez is...