Kopp-kopp-kopp: a Cisco szerint a jövő technológiái már kopogtatnak

ujjlenyomatA digitális jövő gyorsabban érkezett meg 2020-ban, mint ahogy azt bárki is megjósolhatta volna – állítja a Cisco.

A vállalat szerint a következő időszakot hat tech-trend fogja meghatározni, amelyek közül az első a digitális szakadék bezárásához hozzájáruló technológiák elterjedése. A fejlődő országokban a lakosság csupán 35 százaléka rendelkezik internet-hozzáféréssel, a fejlettebb gazdaságoknál ez az arány nyolcvan százalék – mutatott rá a vállalat. A PwC statisztikáira hivatkozva hozzátette: a jelenleg offline élő emberek internethez juttatása a globális gazdaságot 6,7 billió dollárral növelné, és mindez ötszázmillió embert emelne ki a szegénységből. A vezeték nélküli technológiák következő generációja – az 5G és a Wi-Fi 6 – kihatnak az egészségügy, a gyártás és az oktatás jövőjére – emelték ki. A második trend a vállalat szerint a szenzorok elterjedése, amelyek bevezetését a cég szerint a nagyvállalatok több mint kilencven százaléka tervezi. Szenzorokkal ellenőrizhető a helyiségek hőmérséklete, a páratartalom, a levegő és a világítás minősége, de kiszűrhető az is, ha egy adott területen túl sokan tartózkodnak egyszerre – magyarázta a vállalat, jelezvén, hogy az intelligens technológiák a pandémiát követő időszakban is fontos szerepet kaphatnak.

Az agilitást és rugalmasságot kínáló alkalmazások szerepének a felértékelődését tüntette fel a vállalat harmadik trendként. Előretekintve az informatikai csapatoknak egyre nagyobb agilitásra és rugalmasságra lesz szükségük, ami csak nagyobb fokú automatizációval és átláthatósággal valósítható meg – magyarázták. Miután a mobiltelefonos appok a vásárlástól kezdve a banki ügyintézésen át a tanulásig és a sporttevékenység monitorozásáig szinte mindenre alkalmasak, a vállalat szerint egyre fontosabbá válik – negyedik trendként – az ügyfélélmény fokozása. A mesterséges intelligencián alapuló személyre szabás és az élmények kombinációja a vevői elégedettséget valódi mély elkötelezettséggé, lelkesedéssé és hűséggé alakíthatja át – vélekedtek. A vállalat szerint ötödik trendként a jelszó nélküli jövő vár az emberiségre miután az ellopott vagy elveszített személyazonosítók továbbra is az adatsértések leggyakoribb okozói. A jelszavak nélküli jövőt lehetővé tevő technológiák – például a biometria – hamarosan állandó részeivé válnak a fogyasztók és a vállalkozások életének – jelezték. A Cisco szerint a hatodik trend az igényekhez szabott technológia, azaz olyan it-megoldások elterjedése, amelyekkel a vállalatok és az intézmények a fogyasztás alapján fizetnek. Ez a modell rugalmasságot és kiszámíthatóságot nyújt a szervezeteknek, továbbá az it-kiadások csökkentésében segít.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Orosz barátaink felkészültek a világhálóról való lekapcsolódásra

sze febr 3 , 2021
Oroszország jogi és műszaki szempontból is felkészült a globális internetről való lekapcsolására, de egyelőre nincs előjele annak, hogy ez be fog következni – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke. „A technológia készen áll erre. A törvényhozás szintjén is megszületett már minden döntés, de ez nem lenne egyszerű […]
Dmitrij Medvegyev

És még ez is...