Mivel nem dicsekedett Hagemanné?

 

Az Infotér konferencián előadást tartott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkára. Hegmanné Nemes Sára szerint az ágazat jelentőssége sose volt ilyen nagy mint most, hiszen távközlés és informatika nélkül ma már elképzelhetetlen az oktatás, az egészségügy, a közlekedés, vagy a közigazgatás működtetése. Saját példáját említve megjegyezte: ha a 2010-es kormányváltáskor a modernizálás jegyében nem kaptak volna a kormányzati szereplők okoskészülékeket, lehetetlen lenne az óriási napi adatanyag áttekintése, helytől függetlenül. Az NFM államtitkára kifejtette: jelenleg is számos informatikai céggel vannak partneri kapcsolatban, és sok állami vállalatban halmozódott fel komoly tudás és felelősség, ami egyebek között olyan beruházásokban ölt testet, mint az Educatio Kht. által gondozott, a népszámlálás adatait feldolgozó informatikai rendszer, vagy a Diákhitel 2. konstrukciót kiszolgálni hivatott infrastruktúra. Ez utóbbira – tette hozzá – a program miatt volt szükség, hiszen külön ügyfélszolgálatot kellett felépíteni. Kiemelte továbbá Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Országleltár programját, amely a hazai vagyonnyilvántartást hivatott ellátni.

(A címben feltett kérdésre a válasz: Hagemanné azokkal az elektronikus adatbázisokkal nem büszkélkedett, amelyek korábban lehetővé tették, hogy regisztráció nélkül szavazhassanak az állampolgárok. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pár száz forintért kínál biztonságot a T-Mobile

hét nov 12 , 2012
  A technológiai szempontból egyre kifinomultabb, többfunkciós, értékes mobilkommunikációs eszközök súlyos sérülése, megrongálódása vagy ellopása esetén nagy terhet ró az ügyfélre a készülék pótlása. Ezen próbál enyhíteni a T-Mobile megújult Készülékbiztosítása. Mostantól kevesebbet, havi pár száz forintot kell fizetni azért, hogy az alacsonyabb értékű – 30 ezer forint értéket nem […]

És még ez is...