Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Magyar Telekomnál

Magyar Telekom KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgáltatásA Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

A Magyar Telekom társadalmilag felelős vállalatként évek óta elkötelezetten dolgozik azon, hogy a digitalizáció segítségével mindenki előre léphessen az életében. Ennek érdekében szeptember 24-én, a Siketek világnapján a Magyar Telekom a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével és a Samsung Electronics Magyar Zrt.-vel együttműködve KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgáltatást indít, amely a távközlési társaság 29 kijelölt üzletében és a telefonos ügyfélszolgálatán is igénybe vehető. A KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a SINOSZ által fejlesztett és üzemeltetett, KONTAKT elnevezésű applikáción keresztül, internetkapcsolaton át létrejövő, videó alapú, jelnyelvi tolmácsolást biztosító rendszer hallássérült (siket, nagyothalló és siketvak) emberek számára.

Szeptember 24-étől a kijelölt üzletekbe érkező hallássérült ügyfelek tableten a KONTAKT appot használva, díjmentesen tudnak élő jelnyelvi tolmácsszolgáltatást igénybe venni az ügyintézéshez. Ehhez érkezéskor az adott üzletben található ügyfélhívó jobb felső részén található KONTAKT logó megnyomásával tudnak sorszámot választani. A személyes ügyintézés során a hallássérült ügyfél és az ügyintéző kolléga egy helyen tartózkodnak az üzletben, a távolban dolgozó jelnyelvi tolmácsot pedig a tablet segítségével a KONTAKT applikáción keresztül érik el. A jelnyelvi tolmács a beszélgetésben virtuálisan van jelen: a videókapcsolatban elhangzott információkat jelnyelvre fordítja, vagy a tableten megjelenő szöveggé alakítja az ügyfél számára, a hallássérült személy által jelnyelven közölt kérdéseket és válaszokat pedig hangzó nyelvre ülteti át. A tolmácsszolgáltatás a kijelölt üzletekben díjmentesen vehető igénybe hétköznapokon 8 és 20 óra között..

Igazolni kell a hallássérültséget

„ Felelős digitális szolgáltatóként az akadálymentes munkatársi- és digitális ügyfélélmény elérésén dolgozunk, mert hisszük, hogy a digitalizáció lehetőségeivel mindannyian többre lehetünk képesek. Ennek a hosszútávú elköteleződésnek egyik mérföldköve, hogy a KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgáltatás 29 kijelölt üzletünkben érhető el, amellyel hallássérült ügyfeleink töretlen, panaszmentes és komplexen hozzáférhető szolgáltatásélményhez és segítséghez jutnak ügyeik egyszerű elintézésében. Telefonos ügyfélszolgálati kollégáink felkészültségét pedig belső érzékenyítéssel, edukációval emeltük a jelnyelvi tolmácsok közreműködésével érkező hívások fogadására. Az inkluzivitás jegyében a Magyar Telekom televíziós és online reklámjait mostantól minden alkalommal felirattal látja el, valamint népszerű sorozatunk, a Marsra Magyar! új epizódjai felirattal is nézhetők ” – jelentette be Pereszlényi Zoltán, a távközlési társaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Hallássérült ügyfeleink szintén a KONTAKT applikáció segítségével tudják felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálaton dolgozó kollégánkkal és a jelnyelvi tolmáccsal telefonos ügyintézés, például hibabejelentés, szervizelés, garanciális ügyintézés esetén. A szolgáltatást a jelnyelvi törvény alapján azok a hallássérült személyek vehetik igénybe, akik jogosultak a térítésmentes tolmácsszolgáltatásra. A szolgáltatás használatához előzetes regisztráció, a hallássérültség igazolása, élő internetkapcsolat, valamint egy okoseszköz (mobiltelefon, laptop vagy tablet), szükséges, amelyre letölthető az applikáció.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Útmutató az irodai munkát fontolgatóknak

hét szept 25 , 2023
Az irodai munkák mindig is nagy népszerűségnek örvendtek az álláskeresők körében. Manapság pedig még inkább, mivel a digitalizációnak köszönhetően sokkal könnyebben el lehet helyezkedni ezekben a pozíciókban. Olyannyira, hogy az elérhető adminisztrátor, irodai állások Gyöngyösön és az ország egész területén igazán széles spektrumot ölelnek fel. Ráadásul sok esetben ezeknek a […]
gyongyosallas.hu

És még ez is...