Kilenc magyar startup vehet részt a Collision konferencián

Collision konferenciaTíz startup képviseli Magyarországot a Collision konferencián, a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban – mondta a közmédiának adott interjúban Vass-Salazar Mária, Magyarország ottawai nagykövete. (Az esemény honlapján kilenc magyar startup szerepel. Lásd a cikk végén lévő felsorolást! A -szerk- megj.) A diplomata szerint a rendezvénysorozat számos új üzleti kapcsolatot kínál a résztvevő magyar cégeknek, amelyek reményei szerint kapukat nyitnak meg a kanadai piacon történő érvényesülés útján, “amihez a nagykövetség minden támogatást megad.”

Vass-Salazar hangsúlyozta, hogy Magyarország nagyköveteként prioritás számára az innováció és technológia terén való magyar-kanadai együttműködés erősítése. “Büszkeséggel tölt el, hogy kezdeményezésünkre magyar stand nyílt az innovatív technológiák világszinten kiemelkedő fórumán, a Collision 2022 Konferencián, és olyan startupok képviselhetik hazánkat, melyek a nemzetközi versenyben is eredményesen állják meg a helyüket” – fogalmazott. A tíz magyar startupot egy kétkörös folyamat során választották ki, ahol a szakmai felkészültség és a már elért eredmények mellett “a célpiaci relevanciát”, valamint az angoltudást is figyelembe vették a bírálók – mondta Kölkedi Krisztián, a válogatást és a részvételt szervező, a Magyar Állam tulajdonában levő, s tavaly már 33 alkalmazottat foglalkoztató Express Innovation Agency VMV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese. (Tavaly előtt 11,2 millió forint forgalom mellett -103,8 milliós “nyereséget” ért el a nem nyereségorientált társaság. Tavaly pedig 34,8  millió forint forgalom mellett -140,6 millió forint “nyereséget” ért el a társaság. Értjük, hogy nonprofit, de azért kitűzhetné a joggyakorló Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal célul a veszteségmentes működést ezekben a nehéz időkben. A -szerk- megj.)

Dermus Kft.
Fitpuli
Haris Digital
YourAnasttomosis
Cytocast
Innoria Kft.
RECnGO
Scraping Robotics
Seyu Solutions Kft.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Vodafone az Oracle felhő infrastruktúrájával gyorsítja fel technológiai modernizációját

szo jún 25 , 2022
Az Oracle és a Vodafone stratégiai partnerséget jelentett be a Vodafone európai it-infrastruktúrájának modernizálása és a felhőre való átállás felgyorsítása érdekében – közölte az amerikai társaság. A több évre szóló megállapodás keretében a távközlési csoport számos rendszerét modernizálja és telepíti át az Oracle által menedzselt felhőrégióba, amely az Oracle összes […]
felhő