A Facebook alapítója tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon

1

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon.

Zuckerberg, aki annak idején kimaradt a Harvardról, visszatért a Massachusetts állambeli Cambridge-ben lévő tanintézménybe, és ő mondta el az amerikai egyetemeken hagyományos ünnepi évzáró beszédet. Mielőtt szólásra emelkedett, átvette az egyetem tiszteletbeli doktori címéről szóló oklevelet. Beszédében a többi között arra hívta fel a hallgatók figyelmét, hogy “ne csak új munkahelyeket teremtsenek, hanem újfajta céltudatosságot is”. Szólt arról, hogy a globalizálódás vesztesei úgy érzik, nem törődnek velük, emiatt befelé fordulnak, és fontosnak tartotta leszögezni, hogy “az egyenlő esélyek” érdekében kötendő “új társadalmi szerződésre” van szükség. “Valami baj van a mi rendszerünkkel, ha én itt hagyhatom az egyetemet és tíz év alatt milliárdokat kereshetek, miközben diákok milliói nem tudják fizetni a diákkölcsöneiket, arról nem is beszélve, hogy saját vállalkozást sem tudnak indítani” – fogalmazott. Majd azt fejtegette, hogy a mai világban a küzdelem “a szabadság, nyitottság, globális közösség és a tekintélyelvűség, a bezárkózás és a nacionalizmus” között folyik.

One thought on “A Facebook alapítója tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon

  1. Dísz doktor, dísz pinty, meg még használ a zsurnalia 2 másik díszt is (c és zs). Szvsz inkább csökkenti az egyetem ázsióját egy ilyen benyalás. De lehet csak én nem értem a multikultit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internetes bankolás: az sms-kód már nem biztonságos

hét máj 29 , 2017
Nem nyújt már abszolút védelmet a bűnözőkkel szemben az internetes bankolás során a tranzakció igazolására szolgáló sms-üzenet küldése abban az esetben, ha előzőleg az ügyfelek legalább egy súlyos biztonsági hibát elkövettek, például illetékteleneknek adták meg adataikat — áll a G Data közleményében. A bűnözők már megtalálták annak a módját, hogy […]
sms

Friss, ropogós