Kleptomán pendrive-ok ellen is védenek a G Data új vállalati termékei

pendriveA G Data vállalati it-biztonsági termékeinek új, 13.2-es verziója a windowsos és linuxos kliensek és szerverek, valamint az androidos okostelefonok és tabletek mellett kiterjeszti a védelmet az iOS operációs rendszerre is. Az iPhone-ok és iPad-ek védelme így központilag menedzselhetővé válik, az adminisztrátorok a központi konzolon keresztül érvényesíthetik a testre szabott biztonsági házirendeket és beállíthatják az eszközök lopás elleni védelmét. Ezzel együtt a német vírusvédelmi cég megtartotta egyszerű licencelési módszerét: függetlenül attól, hogy az adott eszköz szerver, kliens vagy okostelefon, és függetlenül attól, hogy az eszköz milyen platformon fut, mindig egyetlen kreditnek számít a licencelés szempontjából.

A védelem új platformra történő kiterjesztése mellett a termékekbe bekerült a BadUSB eszközök elleni védelem is. A manipulált USB eszközök elleni védelmet a G Data tavaly augusztusban, a világon elsőként mutatta be, amivel elnyerte az Európai Unió IPACSO programjának innovációs díját. A megoldás azok ellen a pendrive-ok ellen biztosít védelmet, amelyek megtévesztő módon billentyűzetként azonosítják magukat az operációs rendszer számára, és így megpróbálják átvenni a számítógép irányítását. A védelmi komponenst a központi menedzsmenten keresztül konfigurálhatják az adminisztrátorok, akik itt láthatják a blokkolt és engedélyezett USB billentyűzeteket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rákos kisfiúnak gyűjt szelfivel pénzt Eva Mendes

ked máj 26 , 2015
Eva Mendes egy másfél éves rákos kisfiúnak gyűjt pénzt. Hírek szerint az énekesnő most szelfizett életében először — írja a Life. A fekete-fehér Instagram-fotón a híresség pólóján a „Remény és imák Andrew Wilsonnak” felirat áll. Andrew 17 hónapos kisfiú, aki a neuroblastoma nevű betegségben szenved, ami egy rosszindulatú daganat, és főleg gyerekeket […]

És még ez is...