Na ugye! Magyarországra is megjön az LG V10 okostelefon

LG-V10Még januárban itthon is elérhetővé válik az LG új csúcsmobilja, a V10 okostelefon. Két képernyőjével, két előlapi kamerájával és a manuális videóbeállítási lehetőségekkel a V10 a multimédiás tartalmak előállításának és megosztásának új dimenzióit nyitja meg — legalábbis a gyártó szerint. Mindenesetre alátámasztja a gyártót, hogy a V10 az első okostelefon, amelyen manuális beállításokra van lehetőség a videókészítés közben, azaz a záridő, a képfrissítési ráta (frame rate), az ISO, a fehéregyensúly és a fókusz is külön állítható a felvétel alatt. A készülék három – HD, Full HD és Ultra HD – felbontásban képes rögzíteni a videókat. Emellett a professzionális mozgóképtartalomra vágyók két képarány közül választhatnak: a hagyományos 16:9 mellett a mozifilmekre jellemző 21:9 is elérhető az LG V10 beállításaival.

A készülék microSD kártyával bővíthető két terabájtig. A 3000 mAh-s cserélhető akkumulátor pedig bármikor pótolható egy újabb, feltöltött akkumulátorral hosszú fotózás vagy videókészítés alatt, így nem kell kényszerszünettel megszakítani a videózást. Az LG egy másodlagos kijelzőt is beépített a készülékbe – ez a kisebb képernyő az 5,7” QHD IPS Quantum főkijelző felett kapott helyet. Ez az elsődleges kijelzőtől függetlenül működő másodlagos kijelző „always on” üzemmódba kapcsolható, amellyel nemcsak az akkumulátor kímélhető, de folyamatosan láthatjuk a legfontosabb információkat, mint az időjárás, az idő, a dátum és az akkutöltöttség szintje.

A készülék előlapján két különálló, ötmegapixeles kamera kapott helyet, ezek segítségével a klasszikus, 80 fokos látószögű szelfi mellett 120 fokos, azaz nagylátószögű fotó is készíthető. A V10 egy szoftveres algoritmus segítségével fűzi össze ilyenkor a két előlapi kamera által készített fotókat. A Multi-view Recording funkcióval pedig a készülék mindhárom kamerája egyszerre rögzíti a képet, így utólag is kiválasztható a leginkább mutatós szögből készült felvétel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Azért a főnök is lásson időnként : így dolgozz otthon III.

sze jan 27 , 2016
Sokaknak üdítő alternatívát jelentene a lehetőség, hogy otthonról dolgozhassanak, de csak akkor, ha sikeresen elválasztják a munkát a magánélettől. A Profession.hu összeszedte, hogyan maradhat gördülékeny a munkatársakkal való kapcsolattartás és hatékony a feladatmegoldás az otthonról történő munkavégzés, vagy távmunka esetén. 3. Tervezzünk előre! Nagymértékben függ a konkrét tevékenységi körtől, hogy […]

Friss, ropogós