Kisokos a védekezéshez: tippek a hatékony kibervédelemhez II.

A kiberbűnözők rengeteg különféle módszerrel és technikával támadják a szervezeteket. Ezért az it-biztonsági szakembereknek is számtalan eshetőségre kell felkészülniük, és szükség esetén új típusú védelmi megoldásokat beiktatniuk. Nehéz mindezt számontartani és folyamatosan nyomon követni, ám a Micro Focus szakértői szerint van megoldás.

Támadási kisokos a védekezéshez
A módszerek és fenyegetések száma tehát végtelen. A szervezetek számára pedig egyre nagyobb terhet jelent, hogy mindegyik típusú veszélyforrással foglalkozzanak. A biztonsági információ- és eseménykezelő rendszerek nagy segítséget nyújtanak, de önmagukban nem elegendőek minden esetben, és nem kínálnak átfogó receptet a cégeknek ahhoz, hogyan azonosítsák a különféle módszereket alkalmazó rosszindulatú támadókat minden felületen. A Micro Focus keretrendszere viszont segít felmérni, mennyire hatékony a szervezet védekezési és detektálási stratégiája, illetve az infrastruktúrában alkalmazott biztonsági megoldások. Az eszköz egy rendszeresen frissített, szabadon és világszerte elérhető tudásbázison alapul, amely a való életben alkalmazott betörési taktikákat és technikákat tartalmazza. Széles körben használják a kormányzati és a privát szektorban is, mivel segítségével azonosíthatók a hiányosságok a védelemben, az átláthatóságban és a folyamatokban. A keretrendszer közös szótárt és közös nyelvet biztosít a szervezetek biztonsági csapatai számára, amelyre hivatkozva kezelhetik a kiberfenyegetéseket és az ellenük alkalmazható védekezési stratégiákat. Emellett a megoldás olyankor is hasznos lehet, amikor egy harmadik féltől származó biztonsági megoldás bevezetését tervezik a szervezetnél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okostévéket dobott piacra a TCL

sze aug 11 , 2021
A TCL Electronics bemutatta új TV-szériáját. A C szériának három tagja van, amelyek mindegyike okoseszköz, 4K-s képmérettel. A TCL Electronics C szériájának okostévé-készülékei (C72, C72+, C82) 43 és 75 inch közötti méretben kaphatóak. Ezek mellé külön vásárolható meg a TS8132 típusú hangrendszer. A TCL C szériája a legújabb Quantum Dot […]
Android-TV