Kincstári pesszimizmus: hiányosságokat tárt fel az ÁSZ

Magyar-Allamkincstar-KINCSINFOAz Állami Számvevőszék (ÁSZ) több hiányosságot is feltárt a KINCSINFO Kincstári Informatikai Nonprofit Kft. 2012. április 12. és 2014. december 31. közötti működésében. Az ÁSZ tájékoztatása szerint az ellenőrzésen hiányosságot találtak a Magyar Államkincstár tulajdonosi gyakorlásánál, a KINCSINFO vagyonnal való gazdálkodás feltételeinek kialakításánál, a projektköltségek elkülönítésénél, valamint a közbeszerzési eljárások lefolytatásának kötelezettségénél. Az ÁSZ megállapította, hogy az éves beszámolók leltárral való alátámasztottsága nem volt biztosított, ezért a mérleg valódiság elve nem érvényesült.

A KINCSINFO a kincstár informatikai infrastruktúrájának üzemeltetésében, a meglévő rendszerek és új rendszerek fejlesztésében működött közre. A KINCSINFO állami vagyont nem kezelt, saját vagyona 2014-ben 1,82 milliárd forint volt, amiben meghatározó részt képviseltek a készletek között befejezetlen termelésként nyilvántartott uniós és hazai költségvetési forrásból finanszírozott 702,6 millió forint összegű szoftver fejlesztési projektek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tervekben, elképzelésekben nincs hiány: itt a Digitális Agrár Stratégia

pén júl 8 , 2016
Mintegy háromszázmilliárd forinttal emelkedhet az agrárágazat teljesítménye 2020-ra, ha végrehajtják a digitális agrárstratégiában megfogalmazott elképzeléseket: s mindezt mindössze 15-20 milliárd forintos ráfordítással – közölte az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) az MTI-vel. (Csak összehasonlításképp: az agrárium teljes kibocsátása a KSH szerint 2446 milliárd forint volt 2014-ben. A -szerk- […]