Létszámbővítést tervez a magyarországi SSC-k fele

helpdeskA következő egy évben kilenc százalékos létszámnövekedést tervez az a csaknem harminc magyarországi üzleti szolgáltató központ (SSC), amely részt vett a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) felmérésében, és amely a hazai SSC szektor mintegy felét reprezentálja. Ez a növekedés átlagosan 2000 új munkahely létrehozását jelentheti az összesen negyvenezer munkavállalót foglalkoztató iparágban — derül ki a HOA és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) MTI-hez eljuttatott közös közleményéből.

A felmérésben részt vevő vállalatok hetvenkét százaléka tervez lészámbővítést, és nincs köztük olyan, amely a létszám csökkentését fontolgatná. A tervezett létszámnövekedés a felmérés szerint elsősorban azzal magyarázható, hogy a vállalatok közel hatvan százaléka tervezi bővíteni szolgáltatási portfólióját, és szeretne elmozdulni a magasabb hozzáadott értéket teremtő szolgáltatások irányába.

[sam id=”11″ codes=”true”]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Enyhén szólva sem rázta meg a pc-piacot a Windows 10

hét okt 12 , 2015
Nem állította meg a személyi számítógép piacon a forgalom csökkenését a Windows 10 operációs rendszer harmadik negyedévi bevezetése, elemzők azonban éves távlatban a forgalom szerény javulására számítanak – derül ki az IDC és a Gartner piackutató vállalatok honlapján közzétett harmadik negyedéves jelentésekből. A harmadik negyedévben az IDC informatikai és távközlési […]

Friss, ropogós