Közel harmadával növelte okostelefon eladásait tavaly a Huawei

Tavaly 140 millió okostelefont értékesített világszerte a Huawei mobil távközlési berendezés gyártó konszern, harminc százalékkal többet, mint az előző évben – tájékoztatta kedden az MTI-t a konszern Sencsenben tett bejelentéséről a Huawei Technologies Hungary Kft.

A Huawei dinamikusan növeli eladásait és piaci részesedését is világszerte. 2016 első felében a Huawei fogyasztói üzletága 60 millió 560 ezer okostelefont értékesített, 25 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az okostelefonok világpiacán így a GfK piackutató szerint 11,4 százalékos részesedésre tett szert az év első felében. A tavalyi első negyedévben a Huawei világpiaci részesedése még 8,2 százalékos volt amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat, és 8,3 százalék a szintén amerikai Gartner Inc. piackutató vállalat kimutatása szerint.

A vállalat piaci részesedése mára harminc országban meghaladja a 15 százalékot, húsz országban pedig húsz százalék fölé emelkedett, továbbá a vállalat jelentős áttörést ért el többek közt a kulcsfontosságú brit, francia és német piacokon. A 2015-ös évben az IDC adatai szerint a Huawei fogyasztói üzletága 7,4 százalékos világpiaci részesedéssel már a harmadik legnagyobb volt az okostelefon gyártók rangsorában. Az okostelefon-piacon egyébként a gyártók rangsorában a Huawei mindössze öt év alatt került be a három legnagyobb közé és 2015-ben csatlakozhatott negyedikként az évi százmilliónál több mobiltelefont értékesítő gyártók klubjába, a Nokia, az Apple és a Samsung mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nyakunkon a BE SMART startup verseny

csü jan 5 , 2017
Feltörekvő vállalkozók jelentkezését várja az ötödik BE SMART startup versenyre a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), a győztes projekteket a Düsseldorfi Magyar Start Up Eventen és a think.BDPST keretében mutathatják be az ötletgazdák — közölte a BVK. A kétfordulós versenyre olyan innovatív vállalkozások jelentkezését várják február 10-ig, amelyek a piacra lépés […]
startup

Friss, ropogós