Ennyi. A Lenovoé a Motorola

motorolaA Lenovo és a Google bejelentette, hogy lezárult a Motorola Mobility akvizíciója — írja az MTI. A Lenovo teljes tulajdonú leányvállalatként fogja működtetni a Motorolát, amelynek székhelye Chicagóban marad. A Motorola világszerte 3500 munkavállalót foglalkoztat. A Lenovo várakozásai szerint a Motorola márka, a Motorola okostelefon portfóliója, és a tervezett Motorola termékek akvizíciója a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává teszi a Lenovót.

Liu Jun, a Lenovo Mobile Business Group elnöke szerint várhatóan több mint 100 millió mobileszközt (okostelefonokat és táblagépeket) adnak el idén, kihasználva a Lenovo vezető piaci pozícióját Kínában, és a Motorola erős jelenlétét a fejlett országokban, köztük az Egyesült Államokban. A Lenovo nagyjából 2,91 milliárd dollárért veszi meg a Motorolát. A vételárból 660 millió dollárt készpénzzel fizettek ki, és 750 millió dollár összértékű Lenovo részvényt adtak át Google-nak. A fennmaradó 1,5 milliárd dollárt hároméves kötelezvény formájában fizeti meg a Lenovo.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hamis szoftveren hasalt el a megtévedt rácalmási autószerelő

vas nov 2 , 2014
Hamis szoftvereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói egy rácalmási autószerelőnél, aki azzal is súlyosbította a helyzetét, hogy még működési engedéllyel sem rendelkezett – írja a Fejér Megyei Hírlap. A megtévedt “mestert” a NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói és Fejér megyei pénzügyőrei buktatták le amikor ellenőrzést tartottak az […]

És még ez is...