Kilenc évet kapott Koltay az NMHH élén

Koltay AndrásA Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát nevezték ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének.

Orbán Viktor döntése szerint Koltay András december 4-étől kilenc évig az NMHH új elnöke. A hivatal honlapján közzétett tájékoztató szerint Koltay a NKE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára. LL.M. (Master of Law) fokozatot szerzett 2007-ben a University College London egyetemen, korábban a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézetében szintén folytatott tanulmányokat. PhD-fokozatát 2008-ban szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán. Legfőbb kutatási területei a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok kérdéseihez kapcsolódnak. A szólásszabadság alapvonalai címmel 2009-ben jelent meg monográfiája, 2013-ban angol nyelven Freedom of Speech – The Unreachable Mirage című, 2016-ban pedig A vallások, az állam és a szólás szabadsága című kötete. Ezeken kívül több mint 250 tudományos publikációt jegyez magyar és külföldi nyelveken. 2010 és 2019 között a NMHH Médiatanácsának tagja volt. Főszerkesztője a Iustum Aequum Salutare jogtudományi folyóiratnak, míg felelős szerkesztőként jegyzi az In Medias Res, a sajtószabadsággal és a médiaszabályozással foglalkozó tudományos folyóiratot. 2018 óta a NKE rektora.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hogy állsz az újévi fogadalmakkal?

vas dec 5 , 2021
Már csak napok maradtak hátra az óévből, amik természetesen lázas karácsonyi készülődéssel telnek. Megy az otthonok díszítése, lázasan kutatunk ajándékok után, csomagolunk, recepteket cserélünk, sütünk-főzünk. Aztán ha eljön az ünnep ideje, testünket nem kímélve habzsoljuk a finomabbnál finomabb falatokat. Olvasunk, ülünk, fekszünk, filmet nézünk. Egy dolgot nem teszünk egész biztosan: […]
cbdisland.hu