Kiderült kiknek sikerült az élet

Az információ-technológiai (it) szektorban, valamint az üzleti karrier (shared service center – ssc) lehet a legjobban keresni Magyarországon, a havi bruttó átlagbér ezeken a területeken elérte a 399 ezer forintot 2015 első félévében — derült ki a Workania állásportál legutóbbi felméréséből. A harmadik legjobban fizetett terület a telekommunikáció, 382 ezer forintos havi bruttó átlagbérrel, a középmezőnyben a bank- és pénzügyek (369 500 forint), valamint a pénzügyi szolgáltatások és biztosítási termékek közvetítése (360 200) áll. Az áram és a gáz termeléséhez, szolgáltatásához és elosztásához köthető munkaterületeken is meghaladja a 335 ezer forintot a havi bruttó átlagbér.

A legalacsonyabb átlagfizetéssel rendelkező kategóriákban a fizetések nem érik el a bruttó 170 ezer forintos szintet sem, de még a 200 ezer forintos határt túllépő területek is a legrosszabbul fizetettek listáján szerepelnek. Ide tartoznak az állami- és közszférából az oktatási intézmények, a szociális ellátás és az egészségügy, a postai szolgáltatások, az önkormányzati szervek és a kulturális intézmények, de az idénymunkára építő idegenforgalom és vendéglátás is az utolsó helyek között van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Számítógépeket lopott a munkahelyi szarka

hét aug 10 , 2015
A budaörsi rendőrök az értékesítés közben fogták el a két bicskei gyanúsítottat, R. Zsolt 38 éves és N. Ferenc 26 éves bicskei lakosokat — írja a police.hu. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint N. Ferenc a munkavégzése során egy biatorbágyi raktárhelyiségből eltulajdonított két számítógépet, majd azokat a 38 éves gyanúsított […]

Friss, ropogós