Minden korábbinál átfogóbb it-biztonsági gyakorlat

hackerEurópa eddigi legátfogóbb számítógépes biztonsági gyakorlatát tartottak 29 ország mintegy 200 szervezetének és 400 szakemberének részvételével – derül ki az Európai Bizottság közleményéből. Az Európai Unió Hálózat- és Információbiztonsági Ügynöksége (ENISA) által múlt héten megtartott Cyber Europe 2014 elnevezésű, egész napos szimulációs gyakorlaton a résztvevők azt tesztelhetik, hogy mennyire készültek fel a kibernetikai támadások elhárítására.

A gyakorlaton köz-, illetve magánszférában tevékenykedő szakértők, többek között számítástechnikai biztonsági ügynökségek, hálózatbiztonsági vészhelyzeteket elhárító nemzeti csoportok, minisztériumok, távközlési vállalatok, energiaszolgáltatók, pénzügyi intézmények és internetszolgáltatók valósághű, nagy léptékű “kiberbiztonsági” helyzetekben tesztelik eljárásmódjaikat és képességeiket.

A Cyber Europe2014 a legnagyobb és a legösszetettebb az Európában rendezett ilyen típusú gyakorlatok között. A gyakorlaton több mint 2000, az államok működését és az emberek mindennapi tevékenységét alapjaiban érintő “kibereseményt” kell kezelni. A gyakorlat feladatai között olyan válsághelyzetek megoldása szerepel, mint alapvető jelentőségű energia-, vagy távközlési infrastruktúrák elleni támadások, online szolgáltatások megtagadását célzó akciók, kibernetikai támadási műveletekről szóló hírszerzési jelentések és médiatudósítások kezelése, honlapok megrongálása, bizalmas információk kiszivárogtatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okostelefónia: a második vonal felzárkózik

hét nov 3 , 2014
Már a második egymást követő negyedévben kelt el több mint 300 millió okostelefon a világpiacon, az új modellek bemutatásának és a feltörekvő piacok csillapíthatatlan étvágyának köszönhetően – közölte az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat csütörtökön. Az idei harmadik negyedévben 327,6 millió okostelefont értékesítettek a különböző […]
bevásárló kosár, kiskereskedelem