Képkeresővel harcolnak a tulajdonjogokért

bigdataA Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) egy olyan funkciót adott hozzá a Globális Brand Adatbázisához, amellyel a brandekhez kapcsolódó információkat, mint például a védjegyek, az emblémák, a szimbólumok vagy a földrajzi árujelzők képkereséssel is el lehet érni. Az ingyenes, szellemi tulajdonjogokat tartalmazó adatbázisok között ez az első ilyen, kép-alapú kereső, számol be a securingindustry.com nyomán a hamisitasellen.hu.

A felhasználó egy képet feltöltve ezzel az új funkcióval megtalálhatja az adatbázisban levő négymillió ábrából, illetve képből az ahhoz vizuálisan hasonlókat. A képalapú keresés az adatbázis olyan, jelenleg is létező keresési funkcióit egészít ki, mint a bécsi osztályozást, a márkatulajdonos nevét, a származási országot és más tulajdonságokat alapul vevő keresésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Vöröskereszt appjával lelték meg a "kalandort"

hét máj 26 , 2014
ShareTweetPinShareÉlesben is sikerrel vizsgázott a Magyar Vöröskereszt új, eltűnt személyek felkutatását segítő mobilalkalmazása. Egy idős férfit találtak meg az applikáció segítségével Pilis külterületén. A 76 éves férfi családja vasárnap jelentette be a rendőrségen, hogy rokonuknak nyoma veszett Pilis külterületén. A keresésbe a Magyar Vöröskereszt alapszervezeteként tevékenykedő Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei […]

És még ez is...