Január 1-jétől csak elektronikusan lehet benyújtani egyes kérelmeket

szerződésJanuár 1-jétől csak elektronikusan lehet benyújtani egyes kérelmeket az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál.

A szervezet a közleményében tudatta, hogy a kérelmet regisztrációs igazolás, tartózkodási kártya, valamint állandó tartózkodási kártya kiadására január 1-jétől kizárólag elektronikusan lehet előterjeszteni. A letelepedési engedély kiadása vagy meghosszabbítása, valamint a tartózkodási engedély meghosszabbítása iránti kérelmet – elektronikus regisztrálást követően – szintén kizárólag elektronikus úton, az enterhungary.gov.hu oldalon keresztül lehet benyújtani.

Az oldalon a tudnivalók magyar, angol és ukrán nyelven érhetők el.

Január 1-jétől szintén csak elektronikusan lehet benyújtani a kérelmeket jogi képviselő vagy jogi személy meghatalmazotti eljárása esetén, továbbá a harmadik országbeli állampolgárnak a szálláshelye megváltozását is elektronikus úton kell bejelentenie. Az összevont kérelmezési eljárásban – amennyiben az ügyfél írásbeli nyilatkozattal hozzájárul – a kiemelt foglalkoztató is előterjesztheti a kérelmet tartózkodási engedélyre, de ez is csak elektronikusan nyújtható be.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megszűnik a távirat Németországban is

pén dec 30 , 2022
ShareTweetPinShareMásfél évszázad után kivezeti szolgáltatásai közül a táviratot a német posta (Deutsche Post). A szolgáltatás az év végével szűnik meg, az utolsó lehetséges kézbesítési dátum szilveszter – közölte a vállalat szóvivője. A távirat – rövid szöveges üzenet, amelyet a postavállalat meghatározott időn belül kézbesít – a szolgáltatás iránti igény csökkenése […]
Német Posta távirat

És még ez is...