Iskolai ünnep lesz a kitörés emléknapja?

Brassói Sándor Oktatási HivatalNemzeti ünnepeket és nemzetközi emléknapokat összegyűjtő honlap indult, amely az adott eseményről szóló ünnepségek, megemlékezések megszervezéséhez nyújt segítséget. A jelesnapok.oktatas.hu oldalon 48 jeles eseményhez kapcsolódó tartalom, köztük 288 forgatókönyv található, ezek a teljes ünnepség segédanyagát tartalmazza. Ezek között van például a tanévnyitóhoz, a 48-as forradalom és szabadságharchoz, a karácsonyi ünnepséghez, a magyar költészet napjához, vagy a víz világnapjához kapcsolódó tartalom, valamint a kitörés emléknapja, amikor a német megszálló csapatok maradéka és “derék” nyilasaink próbáltak megpucolni a megszálló orosz csapatok által bekerített várból. Az oldalon az eseményekkel kapcsolatban leírások, módszertani ajánlások, szövegek, videók, hanganyagok szerepelnek, és megismerhetők, milyen hagyományok kapcsolódnak hozzá, milyen forrásokból érdemes tájékozódni. A honlapon saját forgatókönyv is összerakható, majd kinyomtatható.

A portált az Oktatási Hivatal (OH) hozta létre, kérdőívekkel felmérték, mely ünnepnapok érdeklik az embereket, majd kiadványokat szerkesztettek, valamint összegyűjtötték a különböző alkotásokat, és feltöltötték a honlapra. Brassói Sándor, az OH megbízott elnöke arról beszélt: a honlap az iskolák által feltárt igényekre reagál, de a létrehozáskor az is a célok között szerepelt, hogy jogtiszta szerzői műveket – filmeket, képeket, hanganyagokat – bocsássanak rendelkezésre, amellyel a pedagógusok színesebbé tehetik a tanórákat. A portál emellett segítség lehet a szülőknek, amikor a gyermeküknek szeretnének mesélni egy-egy eseményről, valamint a polgármestereknek, helyi közösségeknek, szervezeteknek is, ha valamelyik eseményt ők is meg szeretnék ünnepelni – fűzte hozzá. Az elnök szerint a portál segít a diákoknak jobban elsajátítani az ismereteket, mert életre szóló élményt szereznek, amikor interaktívan részt vesznek például egy megemlékezésben.

Jeles napok: a kitörés emléknapja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Peptidek – a bőrfiatalítás mesterei

vas dec 12 , 2021
Az évek során bőrünk állapota folyamatosan változik. Míg fiatalabb korunkban feszes és sima, idősebb korunkra ráncossá és rugalmatlanná válik. Sokan úgy gondolják, ez a folyamat 40-50 évesen kezdődik, ám sajnos el kell, hogy szomorítsunk. A bőr állapota már a 20-as éveink során romlani kezd.  Ebben az időszakban a bőr feszességéért […]
szépségcenter

Friss, ropogós