Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXIV.

szamok

  • Az IDC becslése szerint a 2013 és 2020 között létrehozott és másolt adatok mennyisége a tízszeresére növekszik, 4,4 milliárd gigabájtról 44 milliárdra.
  • A Kaspersky Lab felmérése szerint az internetezők öt százaléka – egyes országokban a hatoda – vesztette el okostelefonját vagy tabletjét figyelmetlenség vagy lopás miatt, a vizsgált egy éves időszak alatt. Ugyanakkor a válaszadók 36 százaléka elismerte, hogy eszköze tartalmaz olyan bizalmas adatokat, amelyek semmiképpen sem kerülhetnek rossz kezekbe. A Kaspersky Phound! alkalmazás arra lett kifejlesztve, hogy megakadályozza az ilyen helyzeteket.
  • 2014. negyedik negyedév: először fordult elő, hogy az új LTE-előfizetések nettó száma (110 millió) meghaladta az új WCDMA/HSPA-előfizetések számát — áll az Ericsson friss Mobilitási Jelentésében.
  • A tableteken és nagyobb kijelzős okostelefonokon tökéletesen élvezhető minden multimédiás tartalom. A Telenor streaming alkalmazásokat is kínál a zenerajongók (Deezer), illetve a televízió- és sorozatfüggők (MyTV) számára. Zenét elsősorban útközben (68 százalék) hallgatnak az emberek, de nagyon sokan választják a kikapcsolódásnak ezt a formáját házimunka (36 százalék), illetve tanulás vagy munka (29 százalék) közben is. Televíziót, videókat ugyanakkor elsősorban az otthonukban nézik (72 százalék) a felhasználók, munka vagy tanulás közben csupán 16 százalék, míg útközben 12 százalék.
  • A Durham Egyetem kutatása szerint, amely a technológia függőség hatását vizsgálta a párkapcsolatokban, a megkérdezettek 40 százaléka bevallottan felveszi a telefonját szex közben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bizakodik az Electric World Hungary

csü márc 26 , 2015
A műszaki outletek forgalma évente 50-70 százalékkal nő az Electric World Hungary Kft. adatai szerint. A műszaki outlet boltokat és webáruházat üzemeltető társaság közleménye szerint a 2008-as gazdasági válság lendületet adott az outletpiacnak, ami jelenleg az évi mintegy hatszázmilliárd forint forgalmú műszakicikk-szegmens öt százalékát adja. A tájékoztatás szerint egyre több vásárló […]
Forint