Ipari hálózatok: már semmi gátja nincs az optikai hálózatok terjedésének

optikai-kabelAz ipari hálózatok jövőjét az optikai kábelek jelentik, hiszen ezen kábelek esetében az elektromágneses mezők egyáltalán nem zavarják az adattovábbítást. Mindemellett elektromos berendezések és magasfeszültségű vezetékek közvetlen környezetében is futhatnak. A kábelek diagnosztikai folyamatai – az üzleti felhasználási területekkel ellentétben – napjainkig ugyanakkor igen problémásak voltak, erre válaszul jelentette be a Siemens ipari hálózati termékportfóliójának bővítését.

A Scalance X204-2FM ipari Ethernet Switch és az MM991-2FM média modul különlegessége, hogy a piacon először rendelkeznek olyan integrált funkciókkal, amelyek megkönnyítik az ipari hálózatokban használt optikai kábelek vizsgálatát. A diagnosztikai eljárások egy pc segítségével könnyen lefuttathatók, elősegítve az esetleges meghibásodások korai észlelését és javítását. Az új technológiával a Siemens jelentős mértékben segíti az optikai kábelek ipari felhasználási területeken való elterjedését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nincs mese, a szélessáv ott lesz minden háztartásban

vas nov 9 , 2014
A legfontosabb kormányzati szándék és vállalás az informatika területén ebben a kormányzati ciklusban a szélessávú fejlesztés, a kapcsolódó pályázatot jövő nyáron tervezi kiírni a szakminisztérium – jelentette ki Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár az Infotér konferencián. Záróelőadásában az államtitkár elmondta: a szélessáv ma már alapvető közmű, amely egyúttal […]

Friss, ropogós