Nincs mese, a szélessáv ott lesz minden háztartásban

KaraAkosA legfontosabb kormányzati szándék és vállalás az informatika területén ebben a kormányzati ciklusban a szélessávú fejlesztés, a kapcsolódó pályázatot jövő nyáron tervezi kiírni a szakminisztérium – jelentette ki Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár az Infotér konferencián. Záróelőadásában az államtitkár elmondta: a szélessáv ma már alapvető közmű, amely egyúttal a munkaalapú társadalom alapeleme is, hiszen a munkahelyek egyre nagyobb hányadában elvárás az informatikai jártasság. Kara arról beszélt, hogy az elmúlt években jelentős szemléletváltás indult el ezen a téren, az infokommunikáció világa közelebb került az emberekhez: egyre többen látják és érzik az előnyeit, és emiatt egyre többen használják.

Célunk, hogy a jövőben azok is naponta vegyék igénybe az internetet, akiknél ez jelenleg még elképzelhetetlennek tűnik – közölte az államtitkár. Fontos közös feladat az is, hogy az infrastrukturális háttér megteremtésével párhuzamosan kialakuljon a szélessávú elérés iránti kereslet, és csökkenjenek a szociális egyenlőtlenségből fakadó hátrányok az internethasználók körében — mondta az államtitkár.

A szaktárca 2015 tavaszára elkészíti az országos szélessáv térképet, pontosan beazonosítja a szélessávval le nem fedett területeket. Ezt követően – egy részletes megvalósíthatósági tanulmányra alapozva – írja majd ki a fejlesztési pályázatot 2015 nyarán. A fejlesztések révén újabb 1-1,6 millió háztartás számára válhat elérhetővé a szélessávú internet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hupsz, erről lemaradtunk: November 7-én volt az Internetes Vásárlás Napja

vas nov 9 , 2014
Hogy elszalad négy év. Mintha ma lenne, pedig már négy egész éve kiáltották világgá, hogy november 7-e már nem a Nagy Októberi Szocialist Forradalom ünnepe, hanem az Internetes Vásárlás Napja. A jeles napon idén több mint négyszáz webáruház várja a látogatókat speciális, csak ezen az ünnepen érvényes akciójával. A kínálat […]
Kiskereskedelem, kosár