Mobiltelefon: az LG bedobja a törülközőt?

okostelefonAz LG Electronics nem finanszírozná tovább a hosszabb ideje veszteséges okostelefonos üzletágát, és a hírek szerint annak részben vagy egészben való eladását fontolgatja — írja a Bitport.hu.

Az LG közlése szerint a dél-koreai gyártó minden lehetséges opciót megvizsgál masszívan veszteséges mobilos részlegével kapcsolatban, ami az elemzők szerint akár az okostelefonos üzlet részben vagy egészében történő eladását is jelentheti. A vállalat tájékoztatása alapján az üzletág 23 negyedév óta folyamatosan veszteséges, ami mostanra ötezer milliárd won (~4,5 milliárd dollár) mínuszt hozott össze az LG-nek, köszönhetően elsősorban az okostelefonos piacon tapasztalható, egyre kiélezettebb árversenynek. A koreaiak ezzel eljutottak arra a pontra, amikor meg kell hozniuk a lehető legjobb döntést a mobilos részleg jövőjével kapcsolatban, figyelembe véve annak jelenlegi és jövőbeni versenyképességét. Az LG vezérigazgatója, Brian Kwon ezzel kapcsolatban azt is rögtön világossá tette, hogy a társaság nem fogja egyetlen alkalmazottját sem az utcára tenni, függetlenül attól, hogy mi lesz az üzleti egység sorsa. A befektetők mindenesetre lelkesnek tűnnek, a vállalat részvényei folyamatosan erősödnek a nyilatkozat kiadása óta, ami eredetileg egy kiszivárgott belső levél kapcsán született meg.

Az LG 2013 elején még a harmadik legnagyobb okostelefon-gyártónak számított, 2020 harmadik negyedévében viszont már az első hétben sem volt benne, miután kiszorították onnan a fetörekvő kínai márkák. A dél-koreai gyártó globális részesedése az elmúlt tíz évben sohasem volt öt százalék fölött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mostantól nem kell drága oprendszert venniük a magyaroknak

hét jan 25 , 2021
Mától ingyenesen letölthető a digitális jólét szoftver alapcsomag – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A digitális jólét szoftver alapcsomag könnyen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs [email protected] és irodai programokat. Az alapcsomag böngésző, levelező és multimédia programokkal […]
Schanda Tamás János, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára