Ilyen, ha egy szakszervezet nem dísznek van

Verizon-sztajkAz Egyesült Államok egyik legnagyobb internetes és kommunikációs szolgáltatója, a Verizon dolgozói hat hete sztrájkolnak, a szövetségi munkaügyi miniszter bejelentése szerint azonban megállapodás született követeléseik teljesítéséről, és a jövő héten várhatóan ismét felveszik a munkát. A Verizon 35-39 ezer alkalmazottja lépett sztrájkba szerte az országban még április elején, tiltakozásul a fizetések és a nyugdíjak csökkentése ellen. Thomas Perez szövetségi munkaügyi miniszter bejelentette: a munkaadók megállapodtak a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel, s ezzel a közelmúlt legnagyobb amerikai sztrájkja várhatóan napokon belül véget ér.

Edward Mooney, a sztrájkot szervező egyik szakszervezet, az Amerika Kommunikációs Dolgozói Szakszervezete (WCA) alelnöke szerint a Verizon új munkahelyek létrehozását is megígérte. Elégedetten nyilatkozott a Verizon vezetése, amely közleményében így fogalmaz: “A megállapodás összhangban áll azzal a célkitűzésünkkel, hogy minőségi munkahelyeket teremtsünk az Egyesült Államokban, és ezúttal sikerült érdemi változtatásokat végrehajtanunk a munkaszerződésekben. A megállapodás értelmében a dolgozók fizetését emelik, a nyugdíjak rendezése is a szakszervezetek igényei szerint történik. A vállalat vezetése beleegyezett abba is, hogy nem zár be egyes ügyintézői központokat és nem szervez ki külföldre munkákat, hanem az Egyesült Államokban teremt ezerháromszáz új munkahelyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Betonban tüntetnék el az elektronikai hulladékot: készül a betonüzem

ked máj 31 , 2016
A Király Kft. nyerte a GLIA Kutatás-Fejlesztési Innovációs Kft. Elektronikai üveg és műanyag hulladék hasznosítása beton elem termékekben elnevezésű projektének betonüzem kivitelezésére kiírt pályázatát. A szerződés eredetileg becsült összértéke 63 814 320 forint volt, ami az öldöklő versenyben 63 124 316 forintra csökkent. A tenderen indult még a TSPC Kft., […]

Friss, ropogós