Egyre „népszerűbb” az RDos

A kriptovaluták árfolyamerősödésének egyik következménye, hogy a számítógépes bűnözők megpróbálták manipulálni az árakat a DDoS támadásokon keresztül. A Bitfinex-et, a Bitcoin legnagyobb online piacterét érte támadás az új digitális fizetőeszköz, az IOTA bevezetésével egy időben. Korábban a BTC-E váltó cég tapasztalt lassulást rendszerein egy erős DDoS támadás hatására. A DDoS támadást indító bűnözök célja nemcsak a kriptovaluták manipulálása, hanem a megintcsak új trendként jellemezhető zsarolós DDos támadások pénzügyi eredményeinek növelése. Az új módszer, amely „népszerűbb”, a Ransom DDoS (RDos) nevet kapta.

A számítógépes bűnözők rendszerint egy üzenetet küldenek az áldozatnak, amelyben 5-200 Bitcoin váltságdíjat követelnek. Ha a megtámadott cég nem tud vagy nem hajlandó fizetni, a támadók megfenyegetik, hogy DDoS támadást indítanak a cég kritikusan fontos online felületei ellen. Ezeket az üzeneteket rövidtávú DDoS támadások is kísérhetik, hogy biztosítsák a fenyegetések valódiságát. Június végén egy nagyszabású RDoS rohamot indított a magát Armada Collective-nek nevező csoport, akik jó 81 millió forintnyi kriptovalutát követeltek hét dél-koreai banktól. A bűnözök már akkor is jól járnak, ha egyetlen megzsarolt cég fizet annak érdekében, hogy adatait biztonságban tudja, mintsem megkockáztasson egy esetleges támadás okozta szolgáltatás-kiesést. ezért csak azt tudjuk javasolni a leendő áldozatoknak, hogy azt az összeget, amit a zsarolóknak fizetne a jövőben, költsék inkább az informatikai rendszereik megerősítésére, ma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Virtuális valóság az Air France fedélzetén

hét aug 14 , 2017
Az Air France bejelentette, hogy augusztus 1-jétől olyan, virtuális valóság headsettel felszerelt fedélzeti szórakoztató rendszert tesztelésébe kezd, amivel az ügyfelek az utastértől elszeparálva, saját repülő-mozitermükben élvezhetik kedvenc 2D-s, illetve 3D-s filmjeiket és sorozataikat. A francia légitársaság a filmnézés izgalmas megújításának érdekében ezúttal a SkyLights nevű startup céggel közösen dolgozta ki […]

És még ez is...