Exportrekordot ért el októberben az elektronikai ágazat… Németországban

amperA növekedési ütem lassulása ellenére is exportrekordot ért el októberben a német elektronikai és elektrotechnikai ágazat – közölte hétfőn az ágazati szakmai képviseleti szervezet, a Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V. (ZVEI). A szervezet kimutatásai szerint októberben 15,4 milliárd euró értékben exportálta termékeit az ágazat, ami 4,2 százalékos növekedésnek felel meg az egy évvel korábbihoz képest. “Még azzal együtt is, hogy (októberben) a növekedés mértéke elmarad az előző kilenc hónap átlagától, a valaha legmagasabb havi exportértéket könyvelhettük el” — mutatott rá Andreas Gontermann, a ZVEI közgazdásza.

Az évből eltelt tíz hónapban 144,1 milliárd eurót tett ki az ágazat exportja, az egy évvel korábbinál 6,9 százalékkal többet. Októberben 14,7 milliárd euró értékben importált Németország elektronikai és elektrotechnikai cikkeket, 8,8 százalékkal többet a tavaly októberinél. A 132,7 milliárd eurós január-októberi import 12,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az euróövezeten kívüli országokba 10,4 milliárd euró értékben exportált októberben a német elektrotechnikai és elektronikai ágazat, 4,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az Egyesült Államokba az euró gyenge árfolyamának köszönhetően 8,1 százalékkal 1,4 milliárd euróra nőtt az export.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A vállalatok egyre kevésbé félnek a digitális átalakulástól

ked dec 22 , 2015
Minden harmadik vállalat tart attól, hogy üzleti modelljüket fenyegeti a digitális átalakulás — mutat rá egy friss, nemzetközi felmérés. A legújabb technológiai eszközök előnyeinek kihasználásával, ennek szükségszerűségével azonban szinte minden megkérdezett cég (nyolcvan százalék) egyetért. A Müncheni Műszaki Egyetem és az SAP közös tanulmányából kiderül, hogy a vállalatok azonban inkább […]