Így kellene a mobil hozzáféréseket szabályozni II.

mobil-televizioElőfordul, hogy a mobileszközök növelik a munkahelyi hatékonyságot, azonban mindig komoly kihívásokat támasztanak a biztonság, különösképpen a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés (IAM) terén. A téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet abban segít néhány tanáccsal, hogyan oldható meg ez a feladat.

2. Könnyítsük meg az üzleti alkalmazások elérését a mobileszközökről!
A mobil alkalmazások használata rendkívül kényelmes, azonban még nem készült mobilos applikáció sok, az üzleti életben használt programhoz. Ez különösen a régebbi szoftvereket érinti, amelyekkel általában valamilyen webes felületen keresztül dolgoznak az alkalmazottak az okostelefonokról vagy táblagépekről. Ha egypontos bejelentkezési (single sign-on, SSO) megoldást használunk a programok eléréséhez, akkor egyszerű és biztonságos hozzáférést kínálhatunk a felhasználók számára a mobilos alkalmazásokhoz és weben keresztül használható szoftverekhez egyaránt. Ha ugyanis külön-külön kell bejelentkezni minden egyes alkalmazásba, minden egyes alkalommal, minden egyes készülékről, akkor előfordul, hogy a felhasználó frusztráltságában elkezdi kutatni azokat a módszereket, amelyekkel egyszerűbbé teheti az erőforrások elérését. Ez pedig a biztonsági kockázatok növekedéséhez vezethet. Ezért az egypontos bejelentkezés alkalmazásával egyszerre javíthatjuk a biztonságot, a produktivitást és a mobil platformok használhatóságát a szervezeti infrastruktúrában. Még egyszerűbb, de továbbra is biztonságos hozzáférést kínálhatunk a vállalat munkatársai számára az erőforrásokhoz, ha valamilyen biometrikus azonosítást, például ujjlenyomat-leolvasást alkalmazunk a mobileszközökön. Noha napjainkban még néhányan nehézkesnek találják az ilyen jellegű azonosítási formák kezelését, a Gartner szerint egyértelműen ez a jövő: a kutató cég szerint 2016-ra a mai ötről harmincra nő azon vállalatok száma, amelyek biometrikus azonosítást alkalmaznak a mobileszközökön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az amerikai képviselőház az NSA tömeges adatgyűjtésének megszüntetéséről szavazott

pén máj 15 , 2015
Megszavazott az amerikai képviselőház szerdán egy törvénytervezetet, amely véget vetne a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) azon gyakorlatának, hogy amerikaiak millióinak telefonbeszélgetéseire vonatkozó metaadatokat gyűjt össze és tárol. Az amerikai képviselőház által szerdán 338-88 arányban elfogadott törvénytervezet megtiltaná az NSA-nek a telefonhívások címzettjeire és azok időtartamára vonatkozó adatok gyűjtését, amit az ügynökség […]