Az amerikai képviselőház az NSA tömeges adatgyűjtésének megszüntetéséről szavazott

matrixMegszavazott az amerikai képviselőház szerdán egy törvénytervezetet, amely véget vetne a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) azon gyakorlatának, hogy amerikaiak millióinak telefonbeszélgetéseire vonatkozó metaadatokat gyűjt össze és tárol. Az amerikai képviselőház által szerdán 338-88 arányban elfogadott törvénytervezet megtiltaná az NSA-nek a telefonhívások címzettjeire és azok időtartamára vonatkozó adatok gyűjtését, amit az ügynökség legalább 2006 óta folytat. Ehelyett bevezetné azt a gyakorlatot, hogy az NSA minden konkrét ügyben bírósági felhatalmazással kérje ki a telefontársaságoktól az egyes beszélgetésekre vonatkozó adatokat. Az illetékes bírói testület ezekben az ügyekben a külföldi hírszerzést felügyelő titkos szövetségi bíróság.

A jogszabály egyúttal megengedné a megfigyelt informatikai és telekommunikációs cégeknek, hogy a korábbiaknál többet tárhassanak fel arról, milyen mértékben vonta be őket az NSA az adatgyűjtésbe, a FISC-et pedig arra kötelezné, hogy nagyobb arányban tegye hozzáférhetővé az ítéleteit és állásfoglalásait. Mitch McConnell, a szenátusi republikánus többség vezetője kijelentette, hogy nem kívánja a szövetségi felsőházban napirendre tűzni a képviselőház által elfogadott törvénytervezetet. Mitchell és a “héják” szerint ugyanis az veszélyes mértékben korlátozná a hírszerzés képességét a terrortámadások megakadályozására. Több republikánus szenátor szerint a szakszolgálatnak nem kevesebb, hanem több adatot kellene gyűjtenie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vodafone: új sajátmárkás készülékek a kínálatban III.

pén máj 15 , 2015
Május elején a Vodafone három új saját márkás készülékkel bővítette, illetve bővíti kínálatát, a Smart 4 Mini utódával, a Smart First-tel, valamint két 4G-képes készülékkel: már kapható tízinches Vodafone Tab Prime táblagéppel és várhatóan néhány nap múlva megjelenő ötinches HD kijelzővel érkező A Vodafone új 4G-képes táblagépe a havi 12 […]
Vodafone

Friss, ropogós