Lehet, hogy mégsem halott a vírusírtás

EddyWillems
Eddy Willems

A vírusirtás halott – jelentette ki Brian Dye, a Symantec információbiztonsági alelnöke a The Wall Street Journalnak adott interjújában. Valójában azonban az antivírus-megoldásoknak már 15 éve halottnak kellene lenniük. Legalábbis Alan Solomon, az egyik úttörő vírusirtó cég megalapítója már ekkor ugyanezt a kijelentést tette. A valóság azonban ennél sokkal árnyaltabb – mondta Eddy Willems, a G Data biztonsági evangélistája, az AMTSO és az EICAR szervezetek igazgatótanácsának tagja.

Willems szerint, valójában semmi újdonság nincs abban, hogy az antivírus-megoldások az alapvető védekezést jelentik a közönséges fenyegetések ellen. Véleménye szeint a Symantec alelnöke csak annyit mondott, hogy egy cég informatikai infrastruktúrájának megvédéséhez többre van szükség, mint egy vírusirtóra. És ez kétségtelenül igaz. Ma a vállalati biztonság megtervezésében a vírusirtó szoftver használata egy kisebb, de alapvetően szükséges tételként szerepel, és a hálózat védelmét, a hálózati forgalom figyelését több rendszer intelligens együttműködésével lehet megvalósítani — állítja a G Data evangelistája.

Ismert védekezési technológiák
Szignatúra alapú (hagyományos) védelem
Heurisztikus védelem
Magatartás alapú védelem
Felhő alapú, fájlreputáción alapuló védelem
Felhő alapú, terjedési mintákon alapuló kitörésvédelem
Böngészők integritásának védelme (BankGuard)
ExploitProtection (sérülékenységek elleni védelem)
Billentyűzetnaplózás elleni védelem
Rootkitvédelem
Kémprogramvédelem
Webszűrés (webes forgalom vizsgálata)
Adathalászat elleni védelem (felhő alapú)
Tűzfalas védelem a hackertámadások ellen
Levélszemét (spam) elleni védelem
Azonnali üzenetküldés védelme
Biztonsági tuning (biztonsági rések bezárás a számítógépen)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Összefogtak az államügyészek a Google ellen

hét máj 12 , 2014
Az USA 24 államügyésze petíciót írt alá, amelyben azt kérték a Google-től, hogy a cég lépjen fel az interneten illegálisan kereskedő online patikák ellen, a reklámokra vonatkozó szabályzatuk megváltoztatásával. A kérelmezők szeretnék, ha a Google nagyobb figyelmet fordítana a biztonságra az illegálisan üzemelő, online gyógyszertárak elleni küzdelemben — írja a […]
vírus gyógyszer

És még ez is...