Hihetetlen rejtélyre figyeltek fel a Kaspersky elemzői

mobilokA laptopokat, a telefonokat és a tableteket már régóta pótolhatatlan részeinek gondolják sokan a mindennapoknak, legyen szó munkáról, otthoni filmnézésről vagy egy pihentető olvasásról. Ha a felsorolt eszközök elveszik vagy örökre elveszhetnek a nyaralást megörökítő fotóink, a gyermekeinkről készült videók a régi levelek. A készülékkel együtt ezek is végérvényesen eltűnnek. A Kaspersky kiberbiztonsági vállalat szerint a mobil eszközök egyre gyakrabban és rendszeresebben vesznek el vagy sérülnek meg, amelyet a tanulmány is alátámaszt. Az elmúlt 12 hónapban a felhasználók csaknem 16 százaléka számolt be arról, hogy érte ilyen jellegű veszteség. Az adatokat szerint a felhasználók kilenc százalékának javíthatatlanul megsérült, valamint három százaléka elvesztette és négy százalékának ellopták a mobil eszközét. Ezek az adatok az orosz cég szerint megerősítik, hogy a mobil eszközök elvesztése vagy ellopása egyre gyakoribb probléma. (Hát persze! Ahogy terjednek ezek az eszközök, azzal egyenes arányban fognak elromolni, megsérülni, és lesznek a bűnözők zsákmánya. A-szerk- megj.) A Kaspersky arra figyelmeztet, hogy ha az elvesztett adatok rossz kezekbe kerülnek, azoknak akár katasztrófális következményei lehetnek: gondoljunk csak a bizalmas vállalati információkra vagy a saját e-bank és egyéb jelszavainkra.

Ezt tároljuk a mobil eszközeinken

  • Személyes fényképek és videók: az okostelefonok 76 százalékán, valamint a tabletek 65 százalékán található.
  • E-mailek és személyes levelek: az okostelefonok 64 százalékán, valamint a tabletek 61 százalékán található.
  • Jelszavak közösségi oldalakhoz és egyéb más fiókokhoz: az okostelefonok 22 százalékán, valamint a tabletek 23 százalékán található.
  • Munkahelyi e-mailek: az okostelefonok 32 százalékán, valamint a tabletek 28 százalékán található.
  • Üzleti dokumentumok: az okostelefonok 20 százalékán, valamint a tabletek 29 százalék található.
  • Pénzügyi információk: az okostelefonok és a tabletek 10 – 10 százalékán található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rács mögött az internetes állásszédelgő

pén márc 28 , 2014
Üzletszerűen elkövetett csalás miatt nyújtott be vádiratot a Ráckevei Járási Ügyészség egy fiatal nő ellen, aki internetes álláshirdetéssel 314 embert csapott be az ország minden részéből – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t. Gyugyi Csilla közölte: a 25 éves nagykanizsai nő 2011 decembere és 2012 júliusa között egy […]
börtön