A Blackberry-nek annyi

A kínai TCL Communication augusztus végén a licenc lejártával végleg beszünteti a Blackberry okostelefonok gyártását – jelentette be a BlackBerry Mobile.

A TCL 2016 óta gyártja a Blackberry márkájú okostelefonokat. A még használatban lévő készülékek ügyfélszolgálati feladatait 2022 augusztus végéig látja el a cég. A saját operációs rendszerrel rendelkező Blackberry behozhatatlanul lekéste a piac átállását az érintőképernyős készülékekre, amit az iPhone, illetve az Android operációs rendszeren futó okostelefonok megjelenése vezetett be. A márkát már nem tudta megmenteni az sem, hogy a Blackberry végül feladta saját operációs rendszerét, a készülékek gyártását pedig licenc keretében átadta a kínai TCL-nek. Az Android operációs rendszeren futó Blackberry készülékek elenyésző részesedést szereztek maguknak az okostelefon piacon. Az okostelefon-üzletág feladását követően a kanadai Blackberry vállalati szoftverek fejlesztésére összpontosította profilját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Permeteződrónokból fertőtlenítenek kínai falvakat

pén febr 7 , 2020
Permeteződrónból fertőtlenítenek kínai falvakat, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését – közölte a drónokat gyártó kínai vállalat magyar partnercége. A közlemény szerint az ezer drónból álló flotta napi ezer veszélyeztetett kínai falut permetez klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékével. A drónos permetezés segít az épületek és tereptárgyak fertőtlenítésében, és fontos szerepet tölt […]
mezőgazdaság, agrárium. drón