Hiánypótló orvosi eszközt fejlesztettek Pécsett

gerinc röntgenAz egészségügyben használt hagyományos CT és MR felvételekből kiterjesztett valóság alapú, háromdimenziós képeket alkotó orvosi segédeszközt fejlesztettek ki Pécsett.

A 2017-ben alapított, magyar tulajdonú, Pécsett működő zMed Zrt. a Pécsi Tudományegyetem és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet szakembereivel közösen hat év kemény munkájával fejlesztette ki a segédeszközt, ami a diagnosztizáló és a műtéteket tervező orvosok munkáját teszi hatékonyabbá. A megoldással a CT- és MR-felvételeket a felhasználók körbe tudják járni, és az egyes szerveket meg tudják vizsgálni különböző szögekből is, emellett az orvosok egyszerre dolgozhatnak a felvételeken, konzultálhatnak kollégáikkal, megoszthatják a képeket pácienseikkel. A fejlesztést – amely a társaság kommünikéje szerint a piacon hiánypótló képfeldolgozást és megjelenítést eredményez – közel 900 millió forintos támogatás segítségével, összesen 1,083 milliárd forintból valósították meg.

Figyelem! FelkiáltójelAz orvostechnológiai képalkotó eljárások fejlesztésével foglalkozó, az elmúlt években néhány főt foglalkoztató zMed-nek, mivel a cég szerint a társaság mindeddig kutatási és fejlesztési periódusban működött, bevétele nem volt. A nyilvános cégadatok szerint a részvénytársaság 2022-ben és 2021-ben nem ért el értékesítésből származó bevételt, tavaly 4,8 millió, 2021-ben pedig 9,6 millió forintos veszteséggel zárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szigetvári megy, Rigó jön

szo dec 9 , 2023
ShareTweetPinShareJövő februártól leköszön Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója. A Szallas.hu közleménye szerint a leköszönő vezérigazgató februártól a jól hangzó, ám általában csak formális szerepet betöltő stratégiai tanácsadóként segíti a cégcsoportot, és elsősorban a közép-európai akvizíciókra, illetve a lengyel piac digitalizálására koncentrál. Szigetvári vezetése alatt a Szallas.hu tizenkét év alatt […]
Szigetvári József, Szallas.hu Zrt.

És még ez is...