Harminc százalékos megtakarítást hozhat az üzleti folyamatok felhő alapú automatizálása

A kis- és középvállalkozások (kkv) az üzleti folyamatok felhő alapú automatizálásával, a workflow-val mintegy harminc százalékos költségcsökkenést és ehhez hasonló profitnövekedést érhetnek el. A munkafolyamat kezelő rendszerek fejlesztésével foglalkozó xFLOWer közölte, a cégek döntő többsége, 90-95 százaléka még mindig e-maileket és excel-táblákat használ a legkritikusabb üzleti folyamatok nyilvántartására, illetve a vállalat irányítására, ahelyett, hogy korszerűbb megoldásokat választanának erre. Pedig a workflow szegmens globális átlagban évi 23 százalékkal nő a felmérések szerint, s bár a magyar piacra még nincsenek hasonló konkrét adatok, az xFLOWer szerint dinamikus a növekedés és az eladások értéke is milliárdos nagyságrendű.

A szakértők szerint a piac növekedését azonban gátolja, hogy a cégek jó része nem ismeri fel, hogy a szervezeti, illetve versenyképességi problémájára milyen megoldást kellene alkalmaznia. A magyar kis- és középvállalatok legfőbb fejlődési gátja például nem a pénz hiánya, hanem alacsony szervezettségi szintjük. Szederkényi Zsolt, az xFLOWer tulajdonos-ügyvezetője szerint azonban biztató, hogy Magyarországon is egyre több cégvezető ismeri fel, hogy az excel, az ingyenes számlázók és az outlook vagy gmail kizárólagos használata nem elég a jobb működéshez és a versenyképesség növeléséhez.

A magyar tulajdonú szoftverfejlesztéssel foglalkozó xFLOWer jogelődje 1998-ban alakult, a csoport 2015-ben 150 millió forint árbevételre tett szert, amely tavaly több mint 45 százalékkal, 218 millió forintra emelkedett. A cégcsoport adózott eredménye tavaly 49 millió forint volt, 5,3 millió forinttal több az azt megelőző évhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Húsz százalékkal bővülhet idén az e-kereskedelmi forgalom Magyarországon

ked okt 3 , 2017
Várhatóan húsz százalékkal bővülhet idén az internetes kereskedelem Magyarországon, forgalmának összértéke elérheti a 370 milliárd forintot az év végére – mondta Vámos György, a Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Mint elmondta, az utóbbi időben az élelmiszerek internetes forgalma is jelentősen emelkedik, Angliában például az élelmiszer-vásárlás tíz százalékát már a webáruházakon keresztül […]

Friss, ropogós