Tízből kilenc magyar hetente egyszer használ készpénzmentes fizetést

bizpay.huAz elektronikus fizetési megoldásokat használók 87 százaléka hetente, 35 százalékuk naponta legalább egyszer használ készpénzmentes fizetési megoldásokat.

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége az elektronikus fizetési megoldásokat használó körében végzett országos reprezentatív felmérést. A magyar internetező felnőttek a készpénzmentes fizetési megoldások közül a leginkább a banki átutalást (94 százalék), a bankkártyás fizetést (90 százalék) és az online fizetést (81 százalék) ismerték. Az őszi felmérés összhangban van a nyári adatfelmérés eredményeivel, amikor a fenti fizetési módszereket a megkérdezettek 94, 93, illetve 84 százalék ismerte.

Az összefoglaló szerint a megkérdezettek vásárláskor (76 százalék) és online vásárláskor (71 százalék) fizetnek elektronikusan, míg a közüzemi számlákat jellemzően bankkártyával egyenlítik ki (38 százalék). A felmérés szerint a naponta készpénzmentes fizetést használók aránya a nyári 42 százalékról 35 százalékra esett vissza. A kutatás szerint az azonnali fizetést, valamint a QR kódos fizetést az internetező magyarok többsége ismeri (56-58 százalék), és az előbbit kétszer annyian használják, mint az utóbbit (40-21 százalék).

A válaszadók 35 százalék a gyorsaságot rangsorolta az első helyre a készpénzmentes fizetési eszközök használatánál – derült ki a közleményből. A kizárólag készpénzt használók negyede (26 százalék) válaszolta azt, hogy nem használna elektronikus fizetési megoldásokat, 17-17 százalékuk pedig csak akkor, ha ezek a fizetések biztonságosabbak lennének, illetve kedvezményeket kapnának a fizetésekért.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az O-RAN Alliance tagja lett a 4iG

ked nov 8 , 2022
A 4iG Nyrt teljes jogú tagként csatlakozott az O-RAN Alliance szervezetéhez. Az O-RAN Szövetség globális szintű kapcsolatrendszerével és tudásbázisával a magyar infokommunikációs vállalatcsoport – a már rendelkezésére álló képességeinek birtokában – az it-távközlési konvergencia és az 5G technológia innovációjának is az éllovasa lehet. A rádiós átviteli rendszerek piacát jelenleg a […]
Fekete Péter 4iG