Hasít a Rejoy

Blaumann Bence Rejoy.huA tavaly őszi hazai indulása óta a Rejoy.hu-tól több mint 14 ezren rendeltek felújított okostelefont, közel ötezren pedig a cég piacterén adták el régi készüléküket.

A társaság magyarországi piacra lépése óta eltelt egy évben a hazai ügyfelek több mint 14 ezer darab okostelefont vásároltak a Rejoy.hu-nál, és közel ötezer készüléket értékesítettek a társaság piacterén keresztül. A Rejoy magyarországi jelenlétének első évében közel kétmilliárd forintos forgalmat bonyolított itthon, és mintegy 655 millió forintot fizetett ki azoknak a felhasználóknak, akik a piacterén adták el a már nem használt készülékeiket.

Felújított készülékből az iPhone a legkelendőbb

Az elmúlt 12 hónapban a Rejoytól magyar ügyfelek által megrendelt készülékek csaknem háromnegyede (73%) iPhone volt, darabszám alapján a legkedvezőbb ár-érték arányú iPhone 11, iPhone SE (2020), és iPhone 12 készülékekből talált gazdára a legtöbb a magyar vásárlók körében. A fenti típusok a 35-44 éves vásárlók körében a legnépszerűbbek, míg a fiatalabb vásárlók közül különösen sokan rendelik a nagyobb tudású, Pro vagy Pro Max típusú iPhone 13-14 modelleket a Rejoy saját kutatása szerint. Az iPhone-ok elsődlegesen azért ilyen népszerűek a felújított eszközök piacán, mert az Apple különösen hosszú szoftveres támogatást nyújt hozzájuk.

Egy év újításai a felújított mobilok piacterén

Az elmúlt tizenkét hónapban több újítást is bevezetett a Rejoy: az Apple, Samsung, Huawei és Xiaomi okostelefonok mellett már bevizsgált és felújított Apple iPad táblagépek is elérhetők a kínálatban. Ezen kívül ősz óta a 12 hónapos alapgaranciát jutányos különdíjért akár további egy vagy kétéves, a Rejoynál érvényesíthető garanciával lehet bővíteni.

A korábbi negyven helyett nyár vége óta már 67-lépésből álló tesztet végeznek a Rejoy szervizében az oda beérkező összes készüléken – ezek során ellenőrzik a készülékek gyári szoftverének érintetlenségét, és minden hardveres funkcióját, illetve esztétikai állapotát is.

A Rejoy tervei szerint néhány héten belül elérhetővé válik az online áruhitel, így ennek révén a részletre történő készülékvásárlás is a Rejoynál. A szolgáltatás bevezetésétől a startup azt várja, hogy a korábbinál többen választanak majd nagyobb tudású, akár felső kategóriás készüléket a kínálatból.

Ahol nem vesződség megválni a régi mobiltól

A Rejoy piacterének egyediségét az adja, hogy kizárólag bevizsgált, megtisztított, és a cég munkatársai által egyedileg, stúdió körülmények között befotózott készülékek érhetők el rajta. Az eladók kizárólag a Rejoy-jal lépnek kapcsolatba, a beküldött eszközök bevizsgálását, tisztítását és értékesítését egyaránt maga a cég végzi. Az ügyfél még a készülék elküldése előtt kétféle becsült árat kaphat az eladni tervezett készülékére: egy alacsonyabb összeget, amelyet azonban egy-két munkanapon belül átutal a Rejoy, illetve egy magasabbat, amelynek megérkezésig a telefon eladásáig, de legfeljebb harminc napot kell várnia az eladónak.

A végleges árat az ügyfelek a készülék tényleges, 67-lépésből álló szoftveres-hardveres bevizsgálása után ajánlja ki az ügyfeleknek a cég, de még itt is lehetőség van az elállásra, ekkor a Rejoy díjmentesen visszaküldi a telefont a tulajdonosának.

“A következő évre a Rejoynál azt a célt tűztük ki, hogy nagyobb mértékben önellátóvá tegyük a magyar operációnkat, vagyis a magyarországi vásárlók mintegy háromnegyedét hazai eladóktól beérkező készülékekkel szolgáljuk ki. Jelenleg harmadannyi készülék származik magyar eladótól, mint amennyit itthon is értékesítünk, ám a felújított eszközök forgalma olyan határozott ütemben nő, hogy 2024-ben ennek ellenére reálisnak tartjuk e cél elérését” – nyilatkozta a cég jövőbeli terveiről Blaumann Bence, a Rejoy.hu ügyvezetője.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az okosotthonhoz okos lakó is kell

ked okt 31 , 2023
A dolgok internetének forradalma még a háztartásainkat is elárasztotta az intelligens készülékek egész sorával, az okosteáskannáktól az okosmosógépeken át az okoshűtőszekrényekig. Mindez megkönnyítheti ugyan az életünket, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy biztonságosabbá is teszi azt. Alább az ESET szakértőinek tanácsai olvashatók arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket. Hogyan […]
okosotthon

És még ez is...