Végre újra teljes kapacitással termel a Foxconn

FoxconnA Foxconn COVID által sújtott iPhone-gyára a kínai Csengcsou (Zhengzhou) városban már majdnem teljes kapacitással termel – írja a Reuters.

A világ legnagyobb Apple iPhone-okat gyártó üzemének termelése tavaly év végén erősen visszaesett, miután a COVID-19 járvány kitörése és a vírus megfékezésére hozott korlátozások miatt több ezer dolgozó távozott, miközben a fizetési problémák miatt a maradó dolgozók körében is zavargások törtek ki. A Foxconn bónuszokat ajánlott fel, hogy új dolgozókat vonzzon, és meggyőzze a még ott maradtakat, hogy ne távozzanak. Egy vállalati forrás a múlt hónapban azt közölte a Reuters-szel, hogy a vállalat célja, hogy az üzem december vége és január eleje között újra teljes mértékben termelhessen. A decemberi szállítások az eredeti tervek mintegy kilencven százalékát érték már el.

Nevük elhallgatását kérő források azt állítják, hogy „a termelés már majdnem teljesen újraindult”. Egy másik forrás megerősítette ezt, szerinte a termelés már majdnem visszaállt a normális szintre, de a vállalat tisztviselői továbbra is óvatosak a kilátásokkal kapcsolatban a COVID-19-es megbetegedések Kína-szerte tapasztalható megugrása miatt. Henan tartományban működő üzem akár háromszázezer munkavállaló befogadására is képes. A tartomány állami tulajdonú műsorszolgáltatója idézte a gyár egyik vezetőjét, aki azt mondta, hogy az üzem létszáma jelenleg stabilan kétszázezer fő, és az ellátási láncot is stabilizálták, ami lehetővé teszi a termelési kapacitás helyreállítását.

Kína Kormánya december elején hirtelen váltott a járvány kezelésén, és a vírussal való együttélés stratégiáját fogadta el. A lépést széleskörű megkönnyebbülés fogadta, de egyúttal fertőzési hullámot indított el országszerte. A Foxconn, avagy bejegyzett nevén a Hon Hai Precision Industry Co Ltd. nem kívánt nyilatkozni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Minden, amit a Yettel ünnepek alatti adatforgalmáról tudni szeretnél

csü jan 5 , 2023
ShareTweetPinShareBár az internetalapú megoldások térnyerése ismert tény, idén a hang- és sms-forgalom is növekedést mutatott az előző évhez képest. A teljes ünnepi időszakot vizsgálva, december 24. és január 1. között az előző évhez képest átlagosan 35 százalékkal nőtt a Yettel hálózatán mért mobilinternet-forgalom. A hétvégére eső karácsonyt megelőző hétköznapokon, az […]
sms

És még ez is...