Farmosi: értjük, hogy mi tartja vissza a vállalatokat a váltástól

A magyar cégek nem tartanak lépést a technológiai fejlődéssel, az elavult informatikai rendszerek pedig a gazdasági növekedésnek is gátat jelenthetnek.

Az ACE Telecom szakértőinek véleménye szerint a vállalatok hosszú távon éves büdzséjük harminc százalékát megtakaríthatnák, ha a régi, korszerűtlen informatikai rendszerükről adatközponti szolgáltatásokra váltanának. Óriási szerencse, hogy az ACE Telecom felkészült szakemberei felismerték hogy mi tartja vissza a vállalatvezetőket a felhőalapú megoldásoktól, ezért úgy alakította ki kapacitásait, hogy a legkomolyabb biztonsági kérdésekre és a jövő kihívásaira is választ adhasson.

A döntéshozók számára a legerősebb gát a felhőszolgáltatások bevezetésénél továbbra is a biztonság kérdése, pedig valójában a saját telephelyen tárolt szerverek jelentenek kockázatot: a legkisebb áramkimaradás is végleges lehet, semmilyen tartalékolás vagy rendszeres mentés nem véd az adatvesztéstől, az üzemeltetés és a karbantartás pedig operatív szempontból és anyagilag is komoly terhet jelent a vállalatok számára. Egy virtuális szervert ezzel szemben nem kell megvenni, üzemeltetni vagy karbantartani, és az adatok elvesztésétől sem kell tartani.

„Értjük, hogy mi tartja vissza a vállalatokat a váltástól, szervertermünkben éppen ezért komplex biztonsági rendszert alakítottunk ki. A nálunk tárolt adatok biztonságát pedig akár két egymástól független mentési rendszerrel is tudjuk biztosítani. Emellett nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy megőrizzük a személyességet, ügyfeleink közül szinte mindenki járt már az adatközpontunkban, ahol részletesen megértettük velük a rendszer működését, és hogy milyen előnyöket jelenthet számukra” – osztotta meg tapasztalatait Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezető igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rossz évet zárt az Ericsson

szo jan 28 , 2017
A mobil szélessáv iránti mérséklődő kereslet és a gyenge gazdasági környezet miatt tíz százalékkal csökkent a svéd Ericsson távközlési óriás tavalyi árbevétele, és kevesebb mint harmadára mérséklődött az üzemi eredménye. A társaság tájékoztatása szerint így 22,6 milliárd svéd korona (745,8 milliárd forint) árbevételt ért el a cég, míg üzemi eredménye 6,3 […]

Friss, ropogós