Rossz évet zárt az Ericsson

A mobil szélessáv iránti mérséklődő kereslet és a gyenge gazdasági környezet miatt tíz százalékkal csökkent a svéd Ericsson távközlési óriás tavalyi árbevétele, és kevesebb mint harmadára mérséklődött az üzemi eredménye.

A társaság tájékoztatása szerint így 22,6 milliárd svéd korona (745,8 milliárd forint) árbevételt ért el a cég, míg üzemi eredménye 6,3 milliárd korona lett, ami jelentős csökkenés a 2015-ös 21,8 milliárd koronához képest. A közlemény szerint az üzemi eredmény esésének oka az alacsonyabb árbevétel és a módosult üzleti mix a mobil szélessáv területén, valamint hozzájárult még a szellemi tulajdonjogok licenceléséből származó bevétel értékének mérséklődése, az átszervezési költségek növekedése, valamint az alacsonyabb bruttó árrés. Tavaly a szellemi tulajdonjogok licenceléséből származó bevételek tízmilliárd svéd koronára csökkentek az egy évvel korábbi 14,4 milliárd koronáról.

A jövőbeli növekedési lehetőségeket az okostelefon-volumen növekedése, a jelenleg licenccel nem rendelkező kézikészülék-gyártókkal létrejövő megállapodások és az IoT (a dolgok internete) licencelési tevékenységei fogják meghatározni — olvasható a svéd cég közleményében. E szerint a költségcsökkentési és hatékonysági program a kitűzött célnak megfelelően halad, 2017-re mintegy három milliárd svéd koronás átszervezési költségekre számítanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

LG: a negyedik negyedév erős volt

szo jan 28 , 2017
Ma tette közzé 2016 negyedik negyedévi és 2016 egészére vonatkozó eredménybeszámolóját az LG Electronics (LG). A dél-koreai vállalat az elmúlt évben 1,34 ezer milliárd won (1,16 milliárd dollár) üzemi nyereséget ért el, ami 12,2 százalékkal múlja felül a 2015-ös eredményt. E növekedésben az LG háztartási eszközöket, légtisztítókat és légkondicionáló berendezéseket […]
won

És még ez is...