A Samsung betört a Smart Home piacra

Büttl Krisztián
Büttl Krisztián

A Samsung felvásárolta a Physical Graph Corp. társaságot, az okos otthonok piacának legnagyobb nyílt platformjának, a SmartThings fejlesztőjét. A 2012-ben alapított startup által létrehozott fejlesztői ökoszisztéma tagjai az összekapcsolt termékeknek és felhőalapú szolgáltatásoknak olyan új fajtáit tervezik meg és állítják elő, amelyek alapjaiban változtatják meg mindennapi használati tárgyaink működését. A SmartThings továbbra is függetlenül, a jelenlegi vezérigazgató, Alex Hawkinson irányítása alatt fog működni annak a Samsung Nyílt Innovációs Központnak (Samsung Open Innovation Center – OIC) részeként, amely a Samsung szoftvereit és szolgáltatásait fejleszti. A 2012-ben alapított SmartThings okostelefonos alkalmazása segítségével a felhasználók megfigyelhetik, irányíthatják és automatizálhatják otthonukat és otthoni eszközeiket, bárhol is járjanak éppen. A startup nyílt platformja több mint ezer eszközt és nyolcezer alkalmazást támogat.

„A Samsung már jó ideje foglalkozik olyan eszközök és alkalmazások kutatásával, amelyek képesek az egymás közti kommunikációra. A SmartThings felvásárlása egy izgalmas állomás ezen az úton. Olyan, a korábbinál okosabb, intelligensebb használati tárgyak és megoldások létrehozásán fáradozunk, amelyek az emberek életét megkönnyíthetik és jobbá tehetik. Nagyszabású terveink vannak a háztartási eszközök továbbfejlesztésével kapcsolatban, komoly potenciált látunk például az otthonunkat védelmező biztonsági megoldások és az energiagazdaságosság területén” – fogalmazott Büttl Krisztián, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketing vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Német kormány: a digitalizáció "az innováció motorja"

csü aug 21 , 2014
Németországban 2018-ra valamennyi háztartásban elérhető lesz a szélessávú internet a német kormány szerdai ülésén elfogadott terv szerint. A digitalizáció „az innováció motorja”, amely tovább erősíti Németországot az ipari országok mezőnyében és hozzájárul a „technológiai szuverenitás” kiépítésében. Ezért az államnak meg kell nyitnia a részvétel lehetőségét mindenki számára, és ki kell […]
internet

És még ez is...