Varga Mihály az Amazonnál tárgyalt

Varga Mihály az Amazon központjában, az Egyesült Államokban tárgyalt a cég alelnökeivel – közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

A világ egyik legnagyobb online kereskedelmi cégével folytatott megbeszélésen a magyar pénzügyminiszter hangsúlyozta, Magyarország és az Egyesült Államok közötti külkereskedelmi egyenleg nagyjából egymilliárd dolláros többletet mutatott 2017-ben, ami jól mutatja a bilaterális kapcsolatok kiemelt jelentőségét. A tárcavezető a megbeszélésen közölte, a magyar kiskereskedelmi forgalomból négy százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene – folytatva az évek óta tartó bővülést – 28 százalékkal emelkedett tavaly, miközben a forgalom a 2016 évi 308 milliárdról 2017-ben csaknem négyszázmilliárd forintra bővült. Ez azt jelenti, hogy az online kereskedelem fejlesztésében még komoly lehetőségek rejlenek, ami az üzletág felfutásához és a fogyasztás bővüléséhez is érdemben hozzájárul. Hozzátette: a tartós gazdasági fejlődés és a keresetek kétszámjegyű emelkedése alapján a kiskereskedelem tartós növekedésére számít a kormány Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A kriptovalutás átverések segítségével keresik degeszre magukat a kiberbűnözők

hét júl 16 , 2018
A kriptovaluta jelenség és a kriptopénz tulajdonosok lelkes táborának gyors növekedése nem kerülte el a kiberbűnözők figyelmét sem. Annak érdekében, hogy elérjék undorító, aljas céljaikat, általában hagyományos adathalász módszereket használnak, habár ezek gyakran eltérnek a megszokott forgatókönyvtől. Ihletet merítve az úgynevezett “initial coin offering” (ICO) befektetések és a kriptoérmék ingyenes […]
Bitcoin