Játékfilm készül a Minecraftból

MinecraftA világszerte népszerű, kreatív Minecraft videojátékból is film készül: a Warner Bros. bejelentése szerint a produkció 2019 májusában kerül a mozikba. Az adaptáció tervezett bemutatását zsúfolt premieridőszakra időzítették: akkoriban debütál majd a Marvel stúdió Avengers: Infinity War című képregényfilmjének második része és a Star Wars IX. epizódja is – emlékeztetett a The Hollywood Reporter. A Minecraft-filmet Rob McElhenney színész-forgatókönyvíró, a Felhőtlen Philadelphia című tévésorozat sztárja rendezi.

A Minecraft-játék „atyja” Markus Persson svéd programozó, aki 2009-ben kezdte el a fejlesztést, amin később a barátaival alapított Mojang elnevezésű cégével dolgozott. A befutott vállalkozást két éve a Microsoft vásárolta meg. A Minecraft világa kockákból, úgynevezett blokkokból áll. A mine a bányászást, a craft a barkácsolást jelenti, a játékos szabadon változtathatja a teret a „bányákból” származó blokkok elhelyezésével. A kreatív játékot oktatási eszközként egyre szélesebb körben használják az iskolákban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az egyszerű kártyajátékok is javíthatják a stroke-os páciensek állapotát

sze jún 29 , 2016
Az egyszerű kártyajátékok is segíthetnek a stroke-on átesett betegek állapotának javulásában – állapították meg kanadai kutatók. A Lancet Neurology című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kártyajátékok javították a betegek mozgási képességeit, de a bingó és a Wii konzoljáték is jó hatással volt a páciensek felépülésére – írta a BBC News. […]
póker, kártya

És még ez is...