Erőfélénnyel való visszaéléssel gyanústják a DIGI-t és az Orange Romániát

Consiliul Concurentei Romania - Románia VersenyhatóságaVizsgálatot indítottak az Orange Románia és a holland bejegyzésű Digi Communications N.V. romániai leányvállalata, az RCS&RDS ellen erőfölénnyel való visszaélés gyanújával.

A román versenyhatóság hatóság közölte: a birtokában lévő információk szerint a két vállalat indokolatlanul magas díjat kért ügyfelei egy részétől az építkezési engedélyezésekhez szükséges közműkezelői hozzájárulásáért. A vizsgálatok során a versenytanács képviselői váratlanul megjelentek az Orange Románia és RCS&RDS székhelyén, ahonnan dokumentumokat vittek el. A közlemény hangsúlyozza, hogy az ellenőrök jogszerűen, a bukaresti ítélőtábla jóváhagyásával jártak el. Az építkezési engedélyek kiváltásához szükség van a mobilszolgáltatók közműkezelői hozzájárulására is. Ez szavatolja azt, hogy a tervezett építmény nem zavarja a szolgáltatók hálózatát. Közleményében a versenytanács emlékeztetett arra, hogy idén hasonló vizsgálatot indított a Telekom Románia ellen is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már minden HÉV-bérlet megváltható a MÁV mobilalkalmazással

szo dec 25 , 2021
A MÁV mobilalkalmazással szerdától már elektronikus bérletet is lehet váltani az összes, a fővárost elhagyó HÉV-vonal – a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV – Budapesten kívüli szakaszaira – közölte a MÁV-HÉV Zrt. A bérletek ára és érvényessége megegyezik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénztárainál és az […]
vonat, sin