Enjoy Robotics: termék még nincs, cégcsoport már van

Enjoy cafe robotA robotok fejlesztésével, gyártásával, és forgalmazásával foglalkozó Enjoy Robotics Zrt. Fülesden építette fel 2500 négyzetméteres üzemét, az első magyar robotgyárat. A tavaly nyáron alapított társaság a Debreceni Egyetem Műszaki Karával együttműködve ambiciózus célt tűzött ki maga elé: nemzetközileg is versenyképes hazai robotikai ipar hosszútávú fejlesztését célozták meg. Csizmazia Tibor, a két főt foglalkoztató részvénytársaság vezérigazgatója szerint eddig félmilliárd forintot fordítottak a beruházásra, és hetvenmillió forint pályázati támogatásból eszközöket vásároltak, napelemet telepítettek. Egy robot ára jelenleg négymillió forint, az első prototípusok az idén, a második fél évben készültek el, a kis szériás sorozatgyártás pedig jövőre, év elején indulhat.

Csizmazia elmondta: a kávézó üzemeltetési tapasztalatai alapján kidolgoztak egy komplex rendszert. Egyetemi és szakmai partnereikkel két év alatt felzárkóztak a nemzetközi piacvezető gyártókhoz, és emellett megoldást találtak egy európai sajátosságra, a soknyelvűségre. Olyan kommunikációs rendszert építettek, amelynek alapja a robot egyszerű taníthatósága. Segítségével a robot néhány hónap alatt a munkája során elhangzó kérdések 80-90 százalékára képes választ adni. A megoldás bármilyen nyelven működik, így megnyithatja a nemzetközi piacra lépést a magyar robotgyártás számára – fejtette ki Csizmazia.

A cégcsoport tagjai között az Enjoy Robotics vezetőként irányítja robotfejlesztést, gyártást a hazai és nemzetközi kereskedelmet. Az E-Szoftverfejlesztő Kft. feladata a szoftver- és robotfejlesztés, robotgyártás. Privát felhőjében szoftverei több ezer ügyfél, 3000 milliárd forint értékű adatát tartja nyilván, vagyongazdálkodással, iratkezeléssel foglalkozik. (Ehhez képest tavaly 76 millió forint forgalom mellett 79 millió forintos veszteséget termelt a társaság. A -szerk- megj.) Az E-Szoft Team Kft. helyszíni és távoli támogatást biztosít az egész ország területén az ügyfeleinek, telepíti és szervizeli robotokat. A Corvinext Kft. az Enjoy Budapest Café, a robot bemutató terem, gépjármű beállók, és kiszolgáló létesítmények tulajdonosa. Az Enjoy Apartman Hotel Zrt. 38 apartman és a robot kávézó üzemeltetésével támogatja a robotikai fejlesztéseket — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem lennél most az Adevinta Classified Media Hungary Kft. helyében

sze dec 15 , 2021
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot folytat a Használtautó.hu és a Jófogás.hu weboldalakat üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary Kft.-vel szemben, mert az autókereskedők számára kialakított kedvezményrendszere és szolgáltatásai alkalmasak lehetnek a versenytársak kiszorítására. A versenyhatóság a napokban jelentős számú gépjármű-kereskedőt keres meg, hogy felmérhesse a kedvezményrendszerrel kapcsolatos tapasztalatokat. A kevesebb versenytárs […]
Gazdasági Versenyhivatal

És még ez is...