Internetjog 2015: brutális változások várhatók III.

euAdatvédelem: áldás vagy átok?
Az egyre szigorodó uniós adatvédelmi szabályokat a legújabb kritikák nem amiatt érték, mert azok jórészt betarthatatlanok, hanem amiatt, hogy visszafogják az EU gazdaságának növekedését. Günther Oettinger az EU digitális területért és társadalomért felelős biztosa szerint a gadzasági szereplők számára az egyik legfontosabb “erőforrás” a személyes adatok. Szerinte az európai cégek óriási lépéshátrányba kerültek az amerikai és kínai versenytársaikkal szemben, mivel “nálunk minden olyan művelet, amelyet nem engedélyeznek az érintettek, az tiltva van, míg az USA-ban pont fordított a helyzet: ott minden olyan adatművelet engedélyezve van, amit nem tiltanak”. Oettinger fenti álláspontja jelentős fordulatot mutat az EU adatvédelmi politikájában.

Nehéz megjósolni mi fog történni pontosan, de az biztos, hogy az adatvédelem területén nagy változás történhet. Hogy pontosan mi, azt talán csak azok a lobbicégek tudják, akiket a GoogleFacebookApple szentháromság bízott meg az adatvédelmi reform megbuktatásával — olvasható az Ormós Ügyvédi Iroda honlapján.
(Folytatjuk.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bezár a DreamSite

sze jan 7 , 2015
Hat év után bezárt a DreamSite nevű magyar tracker. Az oldalt nem adják e, nem adják át másnak, a felhasználóknak viszont lehetőségük van a GigaTorrents oldalra átregisztrálniuk magukat. NetCigány legutolsó (tavaly novemberi) felmérése alapján a DreamSite egy kis tracker volt, mindössze 3800 felhasználó használta. A GigaTorrents, mint befogadó oldal már […]

Friss, ropogós