Logiscool: MI-t az általános iskolásoknak

LogiscoolA Logiscool hálózat bejelentette tananyagának jelentős bővítését: a mesterséges intelligencia (MI) oktatásának még szélesebb körű integrálását.

Mivel a mesterséges intelligencia egyre inkább életünk szerves részévé válik, a Logiscool szerint a gyerekeknek már egészen fiatal koruktól kezdve érdemes megismerkedniük az MI használatával. Éppen ezért tananyaguk egyre gyorsabban bővül MI alapismeretekkel, koncepciókkal és eszközökkel. Céljuk, hogy a gyerekeket képessé tegyék a programozás és digitális készségfejlesztés mellett a mesterséges intelligenciával való felelősségteljes és kreatív együttműködésre.

A Logiscool nemrégiben végzett reprezentatív kutatása számos tanulságot tárt fel a MI-vel kapcsolatban. A megkérdezettek célcsoportját 35-55 éves szülők jelentették, egy vagy több 6-14 éves gyerekkel. A kétszáz válaszadó háromnegyede a 30-44 éves szülői korosztályból került ki, a női válaszok aránya kétharmados többséget hozott. Az online kutatás egyik része kérdéseket fogalmazott meg a gyerekek programozás tanulásáról és az azzal összefüggő képességekről, míg a másik kérdéscsoport a szülők véleményét térképezte fel a MI-ről.

A digitális írástudás a sikeres jövő záloga

Fontos visszajelzés volt, hogy a megkérdezettek 34 százaléka bizonytalanságot és félelmet fejez ki a mindennapi eszközökben található MI elemekkel kapcsolatban. A Logiscool arra törekszik, hogy az MI oktatásával az MI mindennapi technológiákban betöltött szerepét megismertesse a gyerekekkel és közvetve a szüleikkel. Jó hír lehet, hogy a szülők többsége, 57,5 százaléka felismeri a mesterséges intelligencia jótékony szerepét az élet különböző területein. Ez összhangban van a Logiscool küldetésével, melynek szerves része a mesterséges intelligencia pozitív hatásainak megismertetése, bemutatása is.

A kérdőívet kitöltők csupán 16,5 százaléka tartja kiemelt fontosságúnak, hogy a hét-tíz éves gyermekek megismerkedjenek a MI-vel, míg 53 százalékuk szerint ez csak átlagos fontosságú. A Logiscool szülők körében végzett kutatása egyértelműen és határozottan kijelöli a jövő útját. Támogatni kell a szülőket, hogy tájékozódjanak az MI-ról, legyenek tisztában például azzal is, hogy a legnépszerűbb applikációk, online felületek is MI alapon működnek. A digitális írástudás a sikeres jövő záloga, ám ahhoz, hogy digitális írástudó gyermekeket neveljünk, kiemelten fontos a szülők minél szélesebb körű tájékozottságának elérése, folyamatos oktatása is. Azzal, hogy az MI-oktatás a Logiscool általános iskolásoknak szóló tananyagának és módszertanának szerves részévé válik, nemcsak a technológiai fejlődéshez igazodik, hanem biztonságos, tájékozott és innovatív gondolkodásmódot is kialakít a diákok körében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Miért válik egyre népszerűbbé a szuvidálás a háziasszonyok körében?

hét dec 25 , 2023
ShareTweetPinShareA szuvidálás olyan módszer, amely során precíz hőmérséklet-szabályozással, és hosszú ideig, alacsony hőmérsékleten történő főzéssel készítjük az ételeket. Ezt a technikát eredetileg az élelmiszerek ipari feldolgozása során használták, de az utóbbi években elterjedt az otthoni háztartásokban is. Hogy történik a szuvidálás? A sous vide főzés alapja a vákuumcsomagolt élelmiszerek hőmérséklet-szabályozott […]
sousvidehungary

És még ez is...