518 millióval támogatják a magyar polgárok a Balluff magyar leányvállalatát

forintA német családi tulajdonban lévő Balluff vállalatcsoport Veszprém és Csetény után Budapesten nyitott új, fejlesztéssel foglalkozó irodát, ahol tíz magas képzettséget igénylő munkahely jön létre – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint a Balluff vezetősége egy évvel ezelőtt döntötte el, hogy bővíti fejlesztési tevékenységét Magyarországon. A döntést támogatta, hogy a létszám stabilizálására, illetve további 30 fejlesztőmérnök felvételére a kormány 2021-ben 518 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. Az automatizálásra szakosodott Balluff vállalatcsoport az egyik első német beruházóként érkezett Magyarországra, leányvállalata, a Balluff Elektronika Kft. 1989-ben alakult meg, Magyarországon tavaly 867 munkavállalót foglalkoztatnak.

A Balluff cégcsoport portfóliója többek között különböző szenzortechnikai, vizuális- és optikai azonosításra alkalmas gyártmányt, biztonságtechnikai, ipari hálózattechnológia terméket tartalmaz. Termékeit számtalan iparágban, köztük az autóiparban, az energetikában, az élelmiszergyártásban, a gyógyszeripartban alkalmazzák. Magyarországi gyártási tevékenysége kulcsszerepet játszik a Balluff vállalatcsoportnál, hiszen a gyártási tevékenység nagy része jelenleg itt koncentrálódik. Tervezik a további kapacitásbővítést, továbbá a fejlesztési területen a jelenleg mintegy 80 fős létszámot közép- és hosszú távon 140 főre szeretnék növelni.

A Balluff világszerte 3600 munkavállalót foglalkoztat, a csoport 2021-ben mintegy 504 millió eurós árbevételt ért el. A Neuhausenban található központi székhelyén kívül a Balluff világszerte több értékesítési, gyártási és fejlesztési telephellyel rendelkezik, több mint 60 országban 37 leányvállalattal van jelen Európában, Ázsiában, Észak- és Dél-Amerikában. Nyilvános cégadatok szerint a Balluff-Elektronika Villamossági és Elektronikai Termékeket Gyártó és Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság 2021-ben 42,2 milliárd forint árbevételt ér el, ami 41 százalékos növekedés a 2020. évi 29,7 milliárd forint után, az adózott eredménye tavaly csaknem 1,19 milliárd forint volt, az egy évvel korábbi 1,11 milliárd forint után.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Xiaomi felkerült a listára

hét aug 29 , 2022
ShareTweetPinShareA Xiaomi, a világ egyik vezető mobilgyártója egyike lett a Forbes által megnevezett 50, ESG tekintetében legjobban teljesítő kínai nagyvállalatnak a China ESG 50 listáján. A Forbes a Xiaomi környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás, és a korszerű vállalatirányítás terén elért eredményeit ismerte el a besorolással. A Forbes az ENSZ fenntarthatósági célkitűzéseiben (SDG) […]
Xiaomi

És még ez is...