Elektronikus hírközlési építésügyi eljárások: majdnem minden könnyebb lett az építtetőknek

broadcastA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bejelentette, hogy május 28-tól az építtetőknek kedvezve csökkentette az elektronikus hírközlési igazgatási szolgáltatási díjakat a technológiasemlegesség és az egyenlő elbánás elvének tiszteletben tartása mellett, és július 16-ától egyszerűsíti az elektronikus hírközlési építményekkel kapcsolatos hatósági eljárásokat. A módosításokkal az NMHH célja, hogy ösztönözze a hírközlési beruházásokat azáltal, hogy az elektronikus hírközlési építmények engedélyezésének díjai, illetve az eljárások ügyintézési ideje ne jelentsenek túlzott terhet az építtetőknek. Az engedélyezési eljárási díjak átlátható és egységes szabályozása a korábbi, több jogszabályi pillérre épülő gyakorlattal szakítva lehetővé teszi az ügyfelek számára a beruházás pontos pénzügyi tervezhetőségét, az eljárások egyszerűsítése pedig előrehozza a fejlesztések befejezési időpontját.

Az eljárások egyszerűsítése szerint például engedély és bejelentés nélkül építhető engedélyezett vagy nyilvántartásba vett elektronikus hírközlő hálózathoz csatlakozó maximum száz méter hosszúságú hálózatrész. Nem kell építési engedély, csak bejelentés szükséges a rendelet szerinti hálózatkiváltáshoz, azaz a nyomvonalas és nyomvonal jellegű elektronikus hírközlési építmény legfeljebb ezer méter hosszúságú szakaszának olyan áthelyezéséhez, amely más fizikai infrastruktúra építése vagy átépítése miatt szükséges. A módosítás megoldást kínál az úgynevezett ezer méter alatti építések jelenlegi problémájára úgy, hogy közben elkerülhető a hálózatok feldarabolása. Építési engedély helyett bejelentéssel végezhető a négy métert meghaladó méretű antennák cseréje, ha ez a tartószerkezet megerősítését nem igényli és az építmény magassága nem nő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elindult a babapo webáruház

sze júl 22 , 2015
„Egyedi készítésű babakelengyék webshopos értékesítése” címmel hárommillió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást nyert Lakó Róbert egyéni vállalkozó. Az egyéni vállalkozó a pályázati kiírás célkitűzéseivel összhangban állította össze pályázati anyagát, amelyben olyan üzlet megvalósításához igényelt támogatást, amellyel egyedi és újszerű babakelengyéket, ajándékötleteket tud kínálni anyukáknak és környezetükben élőknek egyaránt. A […]