Streaming: hasít a Disney Plus

televízióA Disney Plus streamingszolgáltatásra január elején már 94,9 millióan fizettek elő, egyetlen hónap alatt több mint nyolcmillióval nőtt a megrendelők száma.

A 2019 novemberében indított streamingcsatorna közönségét elsősorban a Star Wars-univerzumból kinőtt The Mandalorian című sci-fisorozat sikere és a Pixar Lelki ismeretek című új animációja növelte decemberben. A január közepén debütált WandaVision című Marvel-produkció is sok nézőt érdekelt a Nielsen piackutató felmérése szerint. A Disney vállalat tetemes összeget fordít a streamingszolgáltatás eredeti tartalmainak előállítására, hogy előfizetőit megtartsa és új előfizetőket vonzzon. Befektetői decemberi tájékoztatóján 105 új játékfilmről és tévésorozatról adott hírt a stúdió. Mint közölték, ezek nyolcvan százaléka a streamingszolgáltatás számára készül a Star Wars-, Marvel-, Disney Animation- és Pixar-brand égisze alatt.

A Disney streamingszolgáltatások – a Disney Plus, a Hulu és az ESPN Plus – összesen 146,4 millió előfizetővel rendelkeznek az első negyedév végén, ami 131 százalékos növekedést jelent az előző évi helyzethez képest. A Hulu előfizetői létszáma egy év alatt harminc százalékkal nőtt és elérte a 39,4 milliót, az ESPN Plus előfizetőinek száma pedig egy év alatt 83 százalékkal növekedett 12,1 millióra. A Disney vállalat decemberben módosított előrejelzése szerint 2024-re már nem 230 millió, hanem 260 millió Disney Plus előfizetővel számolnak. A streamingszolgáltatók versenyét vezető Netflixnek jelenleg világszerte 203 millió előfizetője van. A variety.com cikke szerint a Disney az eredeti terve szerint négy év alatt akarta elérni 90 millió előfizetőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.