Na ezért (is) érdemes matematikát tanulni

matematikaA világ legmagasabb összegű tudományos elismerését, a Breakthrough díjat idén matematikusoknak ítélték oda: öt kutató kapta az egyenként hárommillió dollár (674 millió forint) összegű elismerést. A rekordösszegű díjat tavaly hozta létre a informatikai-internetes szektor milliárdosainak egy csoportja, többek közt Sergey Brin, a Google egyik alapítója, a Facebook-vezér Mark Zuckerberg, Jack Ma, az Alibaba-csoport, illetve Jurij Milner, a Sky Technologies alapítója. A díj alapítóinak célja az volt, hogy felkeltsék a figyelmet a természettudományok világa iránt — írja a BBC nyomán az MTI.

Az egyik díjazott Richard Taylor brit matematikus, aki régóta megoldatlan matematikai problémákra segített új, hatásos technikákat kidolgozni. Nyert továbbá Simon Donaldson, a londoni Imperial College tudósa, Maxim Kontsevich, a francia Institut des Hautes Études Scientifiques tudományos intézet kutatója, Jacob Lurie a Harvard Egyetemről és Terence Tao, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem munkatársa.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mobiltelefonos alkalmazás a munkaügyekben való eligazodáshoz

csü jún 26 , 2014
Ingyenes mobiltelefonos alkalmazást fejlesztett ki az Allen & Overy budapesti jogi irodája a fontosabb munkajogi kérdésekben való eligazodás segítésére – közölte az iroda az MTI-vel. A MunkaÜGYES elnevezésű alkalmazás közérthető módon magyarázza el a munkajogi fogalmakat, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számottevő jogi ismeretek nélkül is önállóan ellenőrizni […]

És még ez is...